Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maraşlı “Şakacı” Amca İlgi Odağı Oldu

Kahramanmaraş depreminde evini kaybettikten sonra Edirne’ye taşınan Halit Özkul, Maraş dondurması satarak geçimini sağlıyor. Yöresel kıyafetleriyle ve gelen çocuklara şakalar yapmasıyla vatandaşların beğenisini kazanan Özkul, “Çocuklar ailelerine şakacı amcaya gitmek istediklerini söylüyorlarmış, bu beni çok mutlu ediyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 18:23
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Maraşlı “Şakacı” Amca İlgi Odağı Oldu

Kahramanmaraş depreminde evini kaybettikten sonra Edirne’ye çocuğunun yanına taşınmak zorunda kalan Halit Özkul, sıcak hava nedeniyle işlerin düştüğünü, geçinmekte zorlandığını aktardı. Edirne’de kira fiyatlarının çok yüksek olduğunu ifade eden Özkul, “Şu anda dondurma satışıyla geçimimi sağlıyorum ama 2 ay sonra ne yapacağız bilemiyorum” şeklinde konuştu.

“EDİRNE’DE HAYAT ÇOK PAHALI”

Özul, “Depremde evimi kaybettiğim için çocuğumun yanına buraya geldim. Burada da boş durmamak için dondurma satayım dedim. Edirne’de hayat çok pahalı, bir ev kirası 10-15 bin TL olmuş. Edirne’de oturulacak gibi değil. Şu anda dondurma satışıyla geçimimi sağlıyorum ama 2 ay sonra ne yapacağız, bilemiyorum” ifadelerine yer verdi.

“SICAK HAVA İŞLERİ DÜŞÜRDÜ”

Sıcak havanın dondurma satışlarını düşürdüğünü aktaran Özkul, “Sıcak hava işleri düşürdü. Sıcak hava nedeniyle kimse sokağa çıkmak istemiyor. Dondurma işi de maalesef akşam olmuyor. Kalabalık yok diye bekledik ama olmadı maalesef. Beni gören vatandaşlar çok seviniyor. Benim gibi kıyafetiyle, fıçısıyla ve uzun kaşığıyla dondurma yapanı bulmak oldukça zor.  Özellikle Maraş dondurmasını alanlar bir daha almak istiyor ve çok beğendiklerini söylüyorlar. Özellikle küçük çocuklar geldiğinde çok mutlu oluyorlar. Onlara özel küçük şovlarım da oluyor. Çocuklar ailelerine şakacı amcaya gitmek istediklerini söylüyormuşlar, bu beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

MERTE ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.