Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manasijevski’den Tabakoğlu’na işbirliği ziyareti

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Rektör Prof. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
Manasijevski’den Tabakoğlu’na işbirliği ziyareti

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski’nin Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaretinde iki ülke arasındaki kurumlar arasındaki işbirliği ve Trakya Üniversitesi Teknopark modelinin Kuzey Makedonya’da uygulanması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Büyükelçi Jovan Manasijevski’ye Edirne ve Trakya Üniversitesi anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Daha Sonra Trakya Üniversitesinin Balkanlar vizyonu hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Kuzey Makedonya’daki pek çok kurumla iş birliği içerisinde olduğunu ifade etti. Rektör Tabakoğlu Trakya Üniversitesi Teknopark modelinin Kuzey Makedonya’da uygulanması için daha önceden girişimlerinin olduğunu ancak hükümet değişikliği nedeniyle bu girişimin yarım kaldığını ama bu anlamda Trakya Üniversitesi olarak her zaman desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Büyükelçi Jovan Manasijevski, Trakya Üniversitesi’nin bölgenin önemli bir gücü olduğunu ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda Trakya Üniversitesi ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi için elinden gelen desteğe sunmaya hazır olduğunu söyledi. Büyükelçi Jovan Manasijevski, özellikle Kuzey Makedonya’da Teknopark oluşturulması noktasında Trakya Üniversitesinin iş birliğini önemsediklerini ifade ederek misafirperverliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.