Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Makasçı; “Bu asgari ücreti kesinlikle kabul etmiyoruz”

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Caner Makasçı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 17 bin 2 TL olacağını açıklanan asgari ücret miktarına tepki göstererek; “Biz asgari ücreti kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 11:30
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Makasçı; “Bu asgari ücreti kesinlikle kabul etmiyoruz”

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Trakya Bölge Temsilcisi Caner Makasçı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 17 bin 2 TL olacağı açıklanan asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı.

Makasçı, Bakan Işıkhan tarafından açıklanan asgari ücreti kabul etmediklerini belirterek; “DİSK olarak 11 Aralık’tan beri gelirde adalet, vergide adalet eylemlerine başlamıştık. Tüm Türkiye’de 11 bölgede basın açıklamaları yaptık. Asgari ücret için rakam belirtmedik. Çünkü rakamlar 1-2 ay içinde eriyip gidiyor. Ancak açlık sınırının 15 bin TL, yoksulluk sınırının 45 bin TL olduğu bir ülkede 17 bin 2 TL işçileri açlıkla sınamak demektir. Çok kötü. Bu 17 bin 2 TL de 1 yıl geçerli olacak. Bu da 1-2 ay içerisinde eriyip gidecek. Biz bu asgari ücreti kesinlikle kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“YILDA 4 KEZ ZAM YAPILMASINI UYGUN GÖRÜYORUZ”

Asgari ücretin 3 ayda bir belirlenmesi gerektiğini savunan Makasçı; “Bu enflasyon ortamında bir yılda 4 kez asgari ücrete zam yapılmasını uygun görüyoruz. En az 22 bin 500 TL ve 3 ayda bir yeniden değerlendirilmesini hükümetten talep ettik. Ama hiçbir karşılığı olmadı” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.