Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahalle TIR Parkı Oldu, Mahalleli Rahatsız

Edirne’de, Kurtuluş Mahalle sakinleri, mahallelerine park edilen TIR’lardan şikayetçi. Mahalleli, özellikle yaz aylarında TIR’larda çalıştırılan soğutucuların seslerinden uyuyamadıklarını söylüyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 17:26
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Mahalle TIR Parkı Oldu, Mahalleli Rahatsız

Edirne’de geniş bir araziyi kaplayan Kurtuluş Mahallesi’ne son dönemde TIR şoförleri araçlarını park ederek konaklıyor. Mahalle sakinleri ise özellikle yaz aylarında, apartmanlara yakın bölgelere park eden TIR’ların soğutucularının çıkardığı seslerden uyuyamamaktan rahatsız oluyorlar.

Kurtuluş Mahalle Muhtarı Nurcan Uzel, birçok gece tır soğutucularından çıkan seslerden dolayı şikayet aldıklarını söyleyerek, şoförlerden ve TIR şirketlerinden yerleşim yerlerine yakın yerlere park etmemelerini istedi. Bu konuda yetkililerin bir çözüm bulmasını beklediklerini söyleyen Muhtar Uzel; “Bizim mahallede, çok geniş açık arazi olan bir yerden bahsediyoruz. Siteler var ama açık arazi çok geniş bir yer. Böyle olunca da bizim buraya TIR’cılar park ediyorlar. Bu mahalle aralarında, cadde üzerlerinde, kör noktalarda özellikle tehlike arz eden yerlerde her an birçok TIR görebilirsiniz. Biz elimizden geldiğince uyarıyoruz ama insanların biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Soğutuculu TIR’lar var. Bu tırlar gece yarım saatte bir sürekli çalışıyor. Yerleşim yerleri içine bırakılan TIR’larda çalıştırılınca binadaki insanları rahatsız ediyor. Havalar sıcak olması dolayısıyla birçok kişi camları açık yatıyor. Sabaha kadar devamlı çalıştığı için mahalleliden şikayet alıyorum bu konuyla ilgili. Trafiği arayarak şikayette etmek istemiyorum ama bu konuyla ilgili çok fazla şikayet alıyorum. Mahallemizde çok fazla TIR görünmeye başladı. Bel-Koop sitesinin orada, TOKİ’de çok fazla var. Evlere yakın olsun, mallarımız çalınmasın diye düşünerek buraya bırakıyorlar ama şehir merkezi içerisinde olmuyor. TIR’ların tonajı yüksek olduğu için yollar da zarar görüyor. TIR’cılara da, TIR şirketlerine de seslenmek istiyorum. Lütfen şehir merkezlerine TIR’larını bırakmasınlar. Benim mahallem çok büyük, arazim çok büyük ama mutlaka bırakacaklarsa da biraz daha yaşam alanlarından uzak yerlere bıraksalar daha iyi olur” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.