Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri Edirne’de başladı. Etkinlikler, LÖSEV öncülüğünde 25 Kasım Stadyumu’nun önünden Atatürk anıtına kortej yürüyüşüyle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 15:27
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri Lösemili Çocuklar Eğitim Vakfı (LÖSEV) öncülüğünde Edirne’de 25 Kasım Stadyumu önünde toplanarak başladı.

Edirne’de bazı ilkokul ve kreşlerin de katıldığı etkinlik kapsamında buradan Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk anıtına kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortejin anıta vardığında, anıta çelenk koyma, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması sorası konuşan LÖSEV Edirne Temsilcisi Ceylan Toker, LÖSEV’in 8 Kasım 1998 tarihinde, Pediatrik Hemotolog Üstün Ezer öncülüğünde kurulduğunu ve bugün 25’inci yaşını kutladığını söyledi. Toker; “LÖSEV 25 senedir lösemili ve kanserli çocuklar ile ailelerine ve kanser hastalarına tedavi, eğitim hizmeti sağlamakta, onları maddi, ayni ve sosyal desteklerle yalnız bırakmamaktadır. LÖSEV bu güne Türk halkının katkı ve destekleriyle gelmiş yüzde 100 Türk eseri bir sivil toplum kuruluşudur. LÖSEV ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün izinde yürüyen, doğal olarak onun ilke ve devrimlerine eksiksiz uyan bir kuruluştur” dedi.

Törene, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Ertuğrul Tanrıkulu, Yaver Tetik ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ile LÖSEV gönüllüleri katıldı.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.