Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LİSEDE COŞKULU CUMHURİYET KUTLAMASI

Edirne 1. Murat Anadolu Lisesi’nde Cumhuriyetin 100. Yılına özel kutlama programı gerçekleştirildi. Öğrenciler Türkiye haritası oluşturup, haritanın içerisinde Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecini canlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 13:24
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
LİSEDE COŞKULU CUMHURİYET KUTLAMASI

Edirne’de 1. Murat Anadolu Lisesi’nde Cumhuriyet’in 100. Yıldönümünü kutlamak için program düzenlendi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra Gençlik Marşı ile öğrenciler tarafından Türkiye haritası oluşturulup, haritanın içerisinde Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluş süreci canlandırıldı. 1. Murat Anadolu Lisesi korosu 100. Yıl Marşını seslendirdi. Öğrencilerin Zeybek gösterisi ise büyük alkış topladı.

1. Murat Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yakup Öz, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti İlk Cumhurbaşkanı olduğunda yaptığı “Milletin sevgisini daima dayanak noktası sayarak hep beraber ileriye gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti mutlu, başarılı ve galip olacaktır” şeklindeki sözlerine değinerek vatan için kan döken aziz şehitlere, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygı ve minnetle andı.

“BİZE DÜŞEN GÖREV GELECEK KUŞAKLARA ÖRNEK OLMAKTIR”

1.Murat Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yakup Öz, Cumhuriyetin 100. Yılına özel yaptığı konuşmada gençlere seslenerek “Bugün bizlere düşen görev Cumhuriyeti, kurucu iradenin hedefleri doğrultusunda günümüzün icaplarına uygun bir şekilde demokratik hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda daha ileriye taşımak ve gelecek kuşaklara bu yönde örnek olmaktır” dedi.

Öğrenci ailelerinin de katıldığı program 10. Yıl Marşı ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.