Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Limon sosuna da yasak geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığının limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin piyasaya arzının yasaklanacağı yönündeki açıklaması ile ilgili konuşan Edirneli esnaf Rıdvan Arslan “Toplum sağlığı açısından doğru bir uygulama” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 17:33
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Limon sosuna da yasak geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığının yıl yaptığı düzenleme ile nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi soslarının yurt içi piyasaya arzının yasaklanması üzerine şimdi de limon suyu izlenimi veren limon sosu gibi ürünlerin piyasaya arzının yasaklanacağının açıklanması ile ilgili konuşan Edirneli esnaf Rıdvan Arslan bakanlığın uygulamasını doğru bulduğunu söyledi.

Halkın ucuz diye aldığı ürünlerin içeriğini bilmeden almalarının sağlığı tehdit edebileceğini söyleyen Arslan, toplum sağlığı açısından doğru bir karar olarak değerlendirdi. Edirneli esnaf, vatandaşların bu tür ürünlerin içeriğini dikkatlice incelemeleri ve güvenilir kaynaklardan temin etmeleri gerektiğini vurgulayarak, alınan önlemlerin genel sağlık bilincini artırıcı bir rol oynadığını belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tüketicilerin güvenini kazanmak ve sağlıklı bir tüketim kültürü oluşturmak adına attığı bu adımların, daha sağlıklı bir toplum için önemli bir katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

“UCUZA KALİTE OLMAZ”

Vatandaşların ucuza kaçmak için sağlığını tehdit eden ürünleri tercih etmelerinin yanlış olduğunu söyleyen Arslan; “Nar sosunun 200 gramı 150 lira gibi olması gerekirken bakıyoruz yarım kilosu 25 lira gibi bir fiyat. Limon suyu izlenimi veren limon soslarının da raflardan kaldırılması kararını destekliyorum. Ucuz olunca her işin altında bir bit yeniği aranıyor.  O yüzden Tarım ve Orman Bakanlığının açıklamasını doğru buluyorum. Sonuçta ucuza kalite olmaz. Halk ucuz diye alıyor ama içeriğini bilmeden alıyor. Toplum sağlığı açısından yurt içi piyasaya arzının kaldırılmasını destekliyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.