Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LGS Türkiye Birincisine Meclisten Ödül

Edirne belediye meclisi Temmuz ayı toplantısı 3’ü gündem dışı olmak üzere 6 madde ile toplandı. Toplantıda LGS sınavında birinci olan Işık Ada Canan’a Başkan Akın tarafından ödül verildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 16:00
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
LGS Türkiye Birincisine Meclisten Ödül

Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşülmesi öncesi geçtiğimiz hafta açıklanan LGS sınavlarında Türkiye birincisi olan Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi Işık Ada Canan’a Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın tarafından ödül verildi. Bir diğer birinci olan Edirne TED Koleji öğrencisi Doruk Taha Güven ise kayıt işlemleri için şehir dışında olması dolayısıyla ödülünü almaya gelemedi.

Yoklamanın yapılmasının ardından toplantıda 3’ü gündem dışı olmak üzere 6 madde görüşüldü. Bir önceki toplantıya ait tutanakların oylanması sonrası Kocaeli’nde gerçekleştirilen güreşlerde dereceye giren Edirne Belediyesi güreşçileri Aydıncan Gümüşdağ’a ödül olarak bir adet tam Cumhuriyet altını, Atakan Makas’a ise bir adet yarım Cumhuriyet altını verilmesi meclise havale edildi. İmar komisyonuna ait 3 adet karar da komisyona havale edildi.

ŞEHİT POLİS MEMURUNUN ADI SOKAĞA VERİLDİ

Belediye meclisinde gündem dışı maddesi olarak Şehit Polis Memuru Serhan Alışkan’ın isminin bir sokağa verilmesi görüşüldü. Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonunun kararıyla Şehit Polis Memuru Serhan Alışkan’ın ismi Cumhuriyet Mahallesinde sokağa verildi. Karar oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca yine aynı mahallede Mustafa Çetin olan sokak ismi de Cem Evi Sokağı olarak değiştirildi.

Belediye tarafından satışa çıkarılan taşınmazın satışı konusunda da arsa sahibiyle olan uyuşmazlığın çözümü konusunda da Başkan Filiz Gencan Akın oy birliğiyle yetkilendirildi.

“KIRKPINAR’A EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Meclis toplantısı sonrası Kırkpınar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Filiz Gencan Akın, tüm Edirnelileri ve misafirleri Kırkpınar’a davet ederek, Kırkpınar’a ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Başkan Akın; “Kırkpınar yağlı güreşlerine ev sahipliği yapmak Edirne için çok büyük bir değer. Asırlık bir gelenek. Sadece bir spor değil, kardeşliğin, dostluğun, kültür aktarımının baş tacı Kırkpınar. Biz de Kırkpınar’a ev sahipliği yapmaktan çok büyük gurur duyuyoruz. Çok güzel ve titiz bir çalışma yürüttük. Bu çalışmayı yürütürken valimize, emniyet müdürümüze ve diğer bütün kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.