Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LGS Tercih Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rehber Öğretmen Melis Hüseyin LGS tercih sürecinin doğru yönetilmesinin öğrencilerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 10:29
Kaynak: ERGİN SÖZER
LGS Tercih Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kala, Doğru Cevap Rehberlik Servisi Rehber Öğretmeni Melis Hüseyin, öğrenci ve velilere önemli uyarılarda bulundu.

Melis Hüseyin, sınav sonuçlarının 28 Haziran Cuma günü sabah saatlerinde açıklanacağını belirterek, tercih sürecinin doğru yönetilmesinin öğrencilerin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

"Doğru tercih, her zaman iyi bir geleceğe açılan kapının ilk adımıdır" diyen Hüseyin, tercihlerin yayınlanan kılavuz doğrultusunda yapılmasının öğrencilerin yeni eğitim hayatını daha mutlu ve başarılı yönetmelerine katkı sağlayacağını ifade etti.

Hüseyin www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada öğrencilere ve velilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Sevgili öğrencilerimiz ve değerli velilerimiz ile birlikte LGS sürecinde yeni ve heyecanlı bir döneme daha yaklaşmaktayız. Sınav sonuçlarının 28 Haziran Cuma günü sabah saatlerinde açıklanmasını beklerken, öğrencilerimizin ve velilerimizin tercih sürecini en doğru şekilde yürütmelerini önemle rica etmekteyim. Doğru tercih her zaman iyi bir geleceğe açılan kapının ilk adımıdır. Yayınlanan kılavuz doğrultusunda tercihler en doğru şekilde yapılırsa, öğrencimizin yeni eğitim hayatını daha mutlu ve daha başarılı yönetebileceğini söylemek bu noktada mümkün olmaktadır.

Öğrencilerimizin tercihlerini yaparken önce hayal ve istekleri doğrultusunda gerçekçi ve garanti hedeflerle tercihlerini yapmalarını, ilgi, istek, becerilerini göz önünde bulundurmalarının onları her zaman bir üst basamağa daha emin adımlarla taşıyacağını önemle belirtmek isterim. Tercihler e okul üzerinden online ortamda gerçekleştirilirken, öğrencilerimizin tercihlerini öğretmenlerinden yardım alarak yaptıktan sonra okullarında mutlaka onaylatmaları gerekmektedir. Bu noktada sonuçların açıklanmasından sonra yayınlanacak olan kılavuzun okunmasının önemini oldukça yüksektir.

Sonuçlar, her zaman sürecin yönetildiği şekilde olmamaktadır. Ancak bu noktada öğrencilerimizin bu zorlu süreci yaşadığı, sonuç ne olursa olsun her öğrencimizin birbirinden farklı yetenekleri olduğu unutulmamalıdır. Sonuçların açıklanması ile birlikte tüm öğrenci velilerimizin, öğrencilerimize yönelik hassasiyet noktasında dikkat etmelerini özellikle rica etmekteyim. Tercih sürecini en doğru ve öğrenciyi kazanacak, kendisini iyi hissetmesini sağlayacak şekilde taçlandırmak öğrencimizin yeni eğitim hayatına daha güçlü ve özgüvenli başlamasını sağlayacaktır. Bu sürecin bir parçası olmuş bütün öğrencilerimizi gönülden kutluyor ve yeni eğitim öğretim hayatlarında şimdiden başarılar diliyorum.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.