Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lalapaşa’da Ocak Alan Artış Projesi

Lalapaşa ilçesine bağlı Doğanköy mevkiinde DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından planlanan Gnays (Mıcır) Maden Ocağı Alan Artışı Projesi için ÇED süreci başlatıldı. Faaliyet alanının mera, malzeme ocağı ve gölet sınıfında olduğuna yer verilen projenin, Çevre Düzeni Planı Değişikliği’nde tarım alanı olarak görünmesi dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 14:23
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Lalapaşa’da Ocak Alan Artış Projesi

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Doğanköy mevkiinde Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan II-A Grubu Gnays (Mıcır) Maden Ocağı Alan Artışı Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, hammadde üretim izin belgeli alanda planlanan proje için Edirne Valiliği’ne sunulan proje tanıtım dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı. Duyuruda ayrıca projenin tanıtım dosyasına da yer verildi.

YILLIK 390 BİN TON ÜRETİM YAPILACAK

Projenin tanıtım dosyasına göre; proje kapsamında her bir kaya ocaklarında yıllık 390 bin ton üretim yapılacak. Üretimi yapılan kaya malzemesi, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından planlanan gölet yapım işlerinde ve taşkın koruma işlemlerinde kullanılacak. Ocakta açık işletme yöntemlerinden delme-patlatma yöntemi ile elde edilecek granitin ise gölet gövdesinde dolgu malzemesi olarak kullanılması planlanıyor.

TARIM ALANI OLARAK GÖRÜNÜYOR

Dosyada, malzeme ocağının, gölet yerinin 160 metre güneyinde yer aldığı belirtilirken; devletin hükmü ve tasarrufu altında bulunan hazine arazisi olduğu vurgulandı. Doğanköy’e bin 40 metre uzaklıkta bulunan faaliyet alanının mülkiyetinin parsel sorgulamada mera, malzeme ocağı ve gölet sınıfında olduğuna yer verilirken; faaliyetin yapılacağı ÇED alanının Edirne-Kırklareli-Tekirdağ Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği’nde tarım alanı olarak göründüğü ifade edildi. Dosyada, projenin toplam ruhsat alanının 7.51 ha, talep edilen ÇED alanının ise 1,59 ha olduğu belirtildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.