Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KURTULUŞ İLKOKULU’NDAN 100. YIL MÜZESİ

Edirne merkezde bulunan Kurtuluş İlkokulu 3-D sınıfı öğrenci ve velileri Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına 100 yılda kullanılan bazı eşyaları toplayarak okulda küçük bir müze hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 11:52
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
KURTULUŞ İLKOKULU’NDAN 100. YIL MÜZESİ

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı anısına Edirne merkezde bulunan Kurtuluş İlkokulu öğrencileri 100 yılda kullanılan bazı eşyaları toplayarak bir müze oluşturdu.

3-D sınıfı öğretmeni, öğrenci ve velilerinin oluşturduğu müzede eskiden kullanılan, mutfak araç gereçleri, radyolar, daktilolar, bazı ufak çaplı tarım aletleri, bakır kaplar, ev ve giyim eşyaları materyaller sergileniyor. Oluşturulan müzedeki eşyaların hem okul öğrencilerine hem de halka açık olarak sergileneceğini söyleyen Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Özer Gökçeciler, “Cumhuriyetimizin 100 yılı anısına 3-D sınıfımız, büyüklerimizin kullandığı materyalleri toplayarak okulumuza kazandırdılar ve burada sergiliyoruz. Çocuklarımız daha önce neler yaşadık, Cumhuriyeti nasıl kurduk, nasıl bu günlere geldik görsünler, öğrensinler istedik. Annelerimiz ve öğretmenimiz ile birlikte bu sergiyi hazırladık. Hem okulumuzun diğer öğrenci gruplarına hem de halka açık bir şekilde sergiliyoruz. Böyle güzel şeyleri saklamak ve günü geldiği zaman da sergilemek güzel bir şey. Eşyalar, öğrencilerimizin getirdiklerinden ve okulumuzda bulunan materyallerden oluşuyor” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.