Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kürek Yarışları Meriç Parkurunda Devam Ediyor

Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası ikinci tur müsabakaları Meriç Nehri’nde başladı. Müsabakalarda Meriç Nehri parkuru hakkında konuşan Federasyon Başkanı Erhan Ertürk “Avrupa’nın en iyi parkuru” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 09:43
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Kürek Yarışları Meriç Parkurunda Devam Ediyor

Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası ikinci tur ikinci gün müsabakaları Meriç Nehrinde başladı. Parkurların oluşturulması sonrası ikinci organizasyona ev sahipliği yapan Meriç Nehri’nde ikinci gün yarışları devam ediyor.

Meriç Nehri parkurunun olimpiyatlar hariç Avrupa’nın en iyi parkuru olduğunu söyleyen Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk; “Bu parkurda ikinci büyük organizasyonumuz. Klasik kürek için Türkiye’nin ilk parkuru bu. Bu ikinci büyük organizasyon. Bu ikisi de prova organizasyonuydu. Bizim asıl hedefimiz 7-8 Eylül'de Avrupa şampiyonası burada olacak ve ardından bir hafta sonra Balkan Şampiyonası olacak. Yirminin üstünde ülke şu ana kadar rezervasyon yaptırdı ve bu sayı otuza kadar çıkar diye düşünüyorum. Hem çevremize çok faydalı hem de Edirne'ye çok faydalı bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Spor turizmi açısından da çok faydalı olacağını düşünüyorum. Avrupa'nın en doğu parkuru burası oldu ve bundan sonra birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacağını umuyorum. Ben hem kendim kürek çekerken hem yöneticilik zamanımda Avrupa'nın birçok parkurunda bulundum. Olimpiyat yapılan parkurlar haricindeki en iyi parkur diyebilirim. Büyükler dünya şampiyonası dahil her organizasyonun altından kalkabilecek bir teknik kapasiteye sahip. 9 parkurdan oluşuyor. Isınma soğuma parkurlarımız Avrupa'nın en genişi ve her bir organizasyon için çok çok güzel ve doğayla iç içe bir parkurumuz. Ben Edirne halkından da herkesin gelip görmesini, burada keyifli vakit geçirmesini diliyorum” dedi.

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.