Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurbanlık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Edirne’de kasaplık yapan Ahmet Öztürk, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satın alacak vatandaşların dikkat etmesi gereken detayları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 15:56
Kaynak: HİLAL PEKER
Kurbanlık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Edirne'de uzun yıllardır kasaplık yapan Ahmet Öztürk, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satın alacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Öztürk, kurbanlık seçerken dikkat edilmesi gereken hususları anlatarak, vatandaşları sağlıklı ve uygun kurbanlıklar seçmeleri konusunda bilgilendirdi.

Ahmet Öztürk, kurbanlık hayvanların sağlığı ve hijyeni konusunda titizlikle davranılması gerektiğini vurguladı. Kurbanlıkların mutlaka veteriner kontrolünden geçmiş olması gerektiğini belirten Öztürk, ayrıca kurbanlık seçerken hayvanın yaşına dikkat edilmesi gerektiğini de hatırlattı.

“SAĞLIKLI BİR KURBANLIK, CANLI VE HAREKETLİ OLUR”

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken detayları anlatan Öztürk; “Kurbanlık hayvanların yaşının, dinimize göre belirlenmiş olan sınırlar içinde olması gerekiyor. Kurbanlık hayvanların sağlık raporlarını kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Küçükbaş hayvanlarda bir yaşını doldurmuş olmaları, büyükbaş hayvanlarda ise iki yaşını doldurmuş olmaları önemlidir. 2 yaş itibarıyla dişlerini döken ve süt dişlerinden kurtulan hayvanlar, kurbanlık için seçilmesi adına uygun hale gelmektedir. Sağlıklı bir kurbanlık, canlı ve hareketli olur. Tüyleri parlak ve gözleri canlı görünmelidir. Hayvanın herhangi bir hastalık belirtisi göstermemesi çok önemlidir” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.