Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koyuncu; “2 Sınır Kapısına Güvenlik Sistemi Kurulacak”

İl Genel Meclisi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Vedat Koyuncu, İl Özel İdaresi’nin ortak olduğu Avrupa Birliği projelerini açıkladı. Koyuncu, Sınır Güvenliği Projesi’nin uygulanmakta olduğunu söyleyerek; “Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına güvenlik sistemleri kurulacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 16:43
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Koyuncu; “2 Sınır Kapısına Güvenlik Sistemi Kurulacak”

Edirne İl Genel Meclisi’nde Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu’nun Avrupa Birliği projeleri hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Vedat Koyuncu tarafından sunulan raporda, Avrupa Birliği katılım öncesi mali destek programlarında İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi ve ortağı olan hibe programları açıklandı.

“31 EKİM’DE SONA ERECEK”

Koyuncu, 2024 yılında İl Özel İdaresi tarafından uygulanacak projeleri açıklarken; “Edirne İl Özel İdaresi tarafından 2023 yılında uygulanmasına başlanan ve 31 Ekim 2024 tarihinde sona erecek olan Avrupa Birliği ve Türkiye Arasında Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Bulgaristan Cumhuriyeti Tunca Belediyesi ve Yambol Ticaret ve Sanayi Odası ile ‘İklim Değişikliğine Uyum İçin Yerel Stratejiler’ isimli proje uygulanmaktadır. İdarenin payı 64 bin Euro olup toplam proje 12 ay sürecektir” ifadelerini kullandı.

“SARAÇHANE KÖPRÜSÜ AYDINLATMA PROJESİ 475 BİN EURO”

Karadeniz Havzası Programı kapsamında Multidisk Konteyner Projesi’nin hazırlandığını belirten Koyuncu; “Bu kapsamda idarenin payı 350 bin Euro olacaktır. Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Dimitrovgrad Belediyesi ile Saraçhane Köprüsü aydınlatma projesi hazırlanmaktadır. İdarenin bütçesi 475 bin Euro’dur” dedi.

“SINIR GÜVENLİĞİ PROJESİ UYGULANIYOR”

Koyuncu, Edirne Valiliği tarafından Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Sınır Güvenliği Projesi’nin uygulanmakta olduğunu söyleyerek; “Bu proje, idare tarafından yürütülmekte olup, Valilik bütçesi 650 bin Euro’dur. Bu kapsamda Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına güvenlik sistemleri kurulacak, karayollarında 3 noktaya plaka tanıma sistemi kurulacak, AFAD, emniyet ve jandarmaya ekipman alınacaktır” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.