Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosovalı Gizem Fakülte Birincisi Oldu

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi’nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Fakültenin bölüm birincisi Kosovalı Gizem Şari oldu. Türkiye’de Yüksek Lisans yapmaya devam edeceğini belirten Şari, kendisine destek olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’na teşekkürlerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 07:51
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Kosovalı Gizem Fakülte Birincisi Oldu

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi’nin mezuniyet töreni Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene; Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Aydoğdu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törende, Trakya Üniversitesi tanıtım filmi gösterildi ve Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu’nun videolu mesajı yayımlandı. Tabakoğlu, öğrencilere başarı diledi.

“YALNIZ YAŞAMAYI VE ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELMEYİ ÖĞRENDİM"

Türkiye’de yaşadığı anılarını anlatan Gizem Şari, “Edirne’de bir çok insan tanıdım. Farklı ülkelerden birçok arkadaşım oldu. Çok güzel şeyler yaşadım, bilgi edindim. Emek vererek buralara kadar geldim. Şu anda yüksek lisansa başvurdum, onun haberini bekliyorum. Yüksek lisansımı da Türkiye’de yapmayı düşünüyorum. Okulumu bitirdikten sonra ülkeme hizmet etmeye giderim. Tek başıma bir birey olarak bütün tecrübeleri edindim diyebilirim. Çok farklıydı. Kendimi geliştirdim. Yalnız yaşamayı ve zorlukların üstesinden gelmeyi öğrendim. Yaklaşık 4 yıldır Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı sayesinde burayı kazandım. Onlar sayesinde kendimi gösterme fırsatım oldu. Onlara çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

“ÇABALAYARAK BURALARA KADAR GELDİ”

Kızıyla gurur duyduğunu belirten Gizem Şari’nin annesi Hacer Şari, “Çok yoğun duygular içindeyim. Kızım fakülte birincisi, bölüm birincisi oldu. Kendisi çok çabalayarak buralara kadar geldi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı kızıma çok yardımcı oldu. Bu günlere gelmesi onların sayesinde oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum. Kızımla gurur duyuyorum” diye konuştu.

“KİMYA VE MATEMATİK BÖLÜMLERİ TYÇ LOGOSU KULLANMAYA HAK KAZANDI”

Fen Fakültesi’nin kimya ve matematik bölümlerinin Türkiye Yeterlilik Çerçevesi (TYÇ) logosu almaya hak kazandığını söyleyen Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, “1982 yılında eğitim hayatına başlayan ve üniversitemizle aynı yaşta olan fakültemiz mevcudu olmaktan gurur duyduğum, verdiği eğitim ve güçlü araştırma altyapısı ile ülkemizin ilerlemesine katkıda bulunan köklü bir temel birimler fakültesidir. Fen Fakültesi olarak akademik çalışmalarımızı dört bölümde ve bu bölümlere bağlı 23 ana bilim dalında 103 akademik ve 13 idari personel ile devam ettirmekteyiz. Fakültemiz güçlü akademik kadrosu sayesinde başvuru yaptığı akreditasyon süreçlerinde yapılan değerlendirmelerden başarıyla çıkmıştır. Üniversitemizde tüm bölümleri akredite olan ilk fakülte Fen Fakültesidir. Yine çok sevindirici bir haber olarak şunu söylemeliyim ki mesleki yeterlilik kurumunun hayata geçirdiği proje çerçevesinde fakültemiz kimya ve matematik bölümleri, mezun belgeleri, diploma ekleri ve transkriptlerinin üzerinde Türkiye Yeterlilik Çerçevesi logosu kullanmaya hak kazanmıştır. TYÇ logosu o programın kalitelerini gösterir. Bu logo mezunların yurt dışında eğitim ve öğretim yapmalarını, öğrenci değişim programlarından yararlanmalarını ve istihdamları kolaylaştıracak bir yoludur. Biyoloji ve fizik bölümlerinin içinde bu logo kullanımı haberini çok yakında bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Aydoğdu da öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından törende akademisyenler ve öğrenciler tek tek sahneye davet edildi. Akademisyenler, mezun olan öğrencileri tebrik etti ve mezuniyet belgelerini takdim etti. Törenin sonunda öğrenciler mezuniyet andını okudu ve kep attı.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.