Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kooperatif bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kooperatif Ana Sözleşme İntibak İşlemleri Bilgilendirme Toplantısı, ETSO Arda Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. ETSO Ticaret Sicil Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıda, SMMM’lere bilgi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 18:39
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Kooperatif bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kooperatif Ana Sözleşme İntibak İşlemleri Bilgilendirme Toplantısı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Arda Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, serbest muhasebeci mali müşavirlere bilgi verildi.

Toplantıda konuşan ETSO Ticaret Sicili Müdür Vekili Yeşim Öztoprak Tuna, 7339 sayılı Kooperatifler Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun 26 Ekim 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek; “Bu kanunla 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'na eklenen geçici madde ile kooperatifler ve üst kuruluşları, ana sözleşmelerini en geç 3 yıl içinde bu kanun hükümlerine intibak ettirmek zorundadır. Ana sözleşmelerini intibak ettirmeyen kooperatif ve üst kuruluşları dağılmış sayılır” ifadelerini kullandı.

Kooperatiflerin intibak işlemlerini 26 Ekim 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerektiği belirten Tuna; “Kanunen tasfiye ile görevlendirilmiş kimseler tarafından dağılmadan başlayarak 2 ay içinde tasfiye işlemlerine geçilmemesi halinde, kooperatif ve üst kuruluşun ortakları ya da alacaklıları tarafından mahkemeden 2 yıl içinde tasfiye memuru atanması istenebilir hükmünü haizdir. Bu itibarla ilgili kooperatiflerin intibak işlemlerini 26 Ekim 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Ticaret Bakanlığı görev ve yetkileri kapsamında bulunan kooperatiflerde 23 Ağustos 2022 tarihi öncesinde kurulmuş olan kooperatifler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görev ve yetkileri kapsamında bulunan kooperatifler de 29 Aralık 2022 tarihi öncesinde kurulmuş olan kooperatifler, Tarım ve Orman Bakanlığı görev ve yetkileri kapsamında bulunan kooperatiflerin tümü intibak işlemlerini yapmalıdırlar” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.