Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konservatuvarda İtalyan besteciler gecesi

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarının düzenlediği ‘İtalyan Besteciler Gecesi’ konserinde Balkan Oda Orkestrası, Can Özhan ve Nehir Kıran ile birlikte sahne aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 14:20
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Konservatuvarda İtalyan besteciler gecesi

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, ‘İtalyan Besteciler Gecesi’ konseri düzenledi. Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konserde Balkan Oda Orkestrası, solistler Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan Filarmoni Orkestrası ve Milli Reasürans Oda Orkestrası’nın daimi üyesi Can Özhan ve Can Özhan Butik Konservatuvarı öğrencisi Nehir Kıran ile sahne aldı.

Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in şefliğinde düzenlenen konsere, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kuzey Makedonya Eski Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Balkan Oda Orkestrası, sahneye birinci kemanda Prof. Ahmet Hamdi Zafer (Konzertmaister), Dr. Öğr. Üyesi Bahar Hoşcan, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Duygu Dağ, Arş. Gör. Gülce Sevi Özsoy, Göknur Bilgin, Peter Makaev ve Rengin Yağmur Uçak; ikinci kemanda Ezgi Karabacak, Batuhan Kaymaz, Barış Kenter, Bora Tarkum, Asrın Tan Akça, Ceylin Karabulut ve Ali Jaijai; viyolada Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Öner Dinç, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kurt, Öğr. Gör. Elis Araboğlu ve Fethiye Uysal; viyolonselde Doç. Musa Eren İşkodralı, Doç. Tanju Araboğlu, İpek Ersez ve Ege Dikbıyık; kontrabasta Doç. Sela Can Dökmeci ve klavsende Natia Gaganidze ile çıktı.

VİVALDİ’NİN 4 MEVSİMİ İLE BAŞLADI

Antonio Vivaldi’nin 4 mevsim eserinden ilkbahar, yaz ve sonbahar konçertolarını solist Can Özhan ile birlikte seslendiren Balkan Oda Orkestrası’na kış konçertosunda ise solist Nehir Kıran eşlik etti. Vivaldi’nin dört keman konçertosunda ise Can Özhan, Ahmet Hamdi Zafer, Nehir Kıran ve Peter Makaev, sanatseverlere unutulmaz bir performans yaşattı. Niccolò Paganini’nin ‘Cantabile’ eseriyle devam eden konserde solist Nehir Kıran, orkestra ile sahne aldı. Konser, Vittorio Monti’nin ‘Czardas’ eserinin orkestra eşliğinde solistler Can Özhan ve Ahmet Hamdi Zafer’e eşliğiyle tamamlandı.

SOLİSTLER VE ORKESTRA AYAKTA ALKIŞLANDI

Konserin sonunda sanatçılar ve orkestra, sanatseverlerden yoğun alkış aldı. Konserin sonunda konuşma yapan Can Özhan, Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Balkan Oda Orkestrası’na teşekkür ederek; “Burada 3 gün birlikte vakit geçirdik, provalar yaptık. Kemancı meslektaşlarımla çalıştım ve çok da verimli geçtiğini düşünüyorum. Konserimize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi. Özhan’ın konuşmasının ardından bir konuşma da Prof. Ahmet Hamdi Zafer yaptı. Zafer, Can Özhan’a teşekkür ederek; “4 mevsimi 3 günde çıkarttık. O yüzden orkestrama güçlü bir alkış istiyorum” diye konuştu. Konser, sanatseverlerin solistleri ve orkestrayı ayakta alkışlaması ile sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.