Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kömür fiyatları gelecek zam ile cep yakacak ESNAFTAN KÖMÜRÜ ERKEN ALIN UYARISI

-Edirne’de kömür satışı yapan esnaf Rasim Aydoğmuş, yaz mevsiminin sonuna yaklaşırken kömür fiyatlarında yaşanacak artışa dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2023 11:13
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Kömür fiyatları gelecek zam ile cep yakacak ESNAFTAN KÖMÜRÜ ERKEN ALIN UYARISI

Aydoğmuş, vatandaşlara erkenden kömür satın almayı önerirken; “Kömürde en az azami olarak 600-700 TL fark olacak” dedi.

Edirne’de yaz mevsiminin sonuna yaklaşılmasıyla birlikte kömür satışları erken başladı. Konutlarında soba ile ısınmayı tercih eden vatandaşlar, ülkede birçok ürüne gelen zamların kömüre de yansıyacağını düşünerek, kömür ihtiyacını kış mevsimi yaklaşmadan karşılamaya çalışıyor.

Kentte soba kömürü satışı yaşan esnaf Rasim Aydoğmuş, vatandaşların bu yıl kömür ihtiyacını erken karşılamaya başladığını söyledi. Aydoğmuş, konutlarında ısınma amacıyla kömür kullanan vatandaşları fiyat konusunda uyarırken; 1 ton kömürün fiyatının 2 bin 500 TL’den başlayıp 6 bin TL’ye kadar yükseldiğini açıkladı. Kömürün torba fiyatının da 62,5 TL’den 162,5 TL’ye kadar olduğunu belirten Aydoğmuş, yeni sezonda gelecek kömürün fiyatlarında artış yaşanacağına dikkat çekti.

Aydoğmuş, kömür fiyatlarının kısa süre içinde ciddi bir artış yaşayacağını söyleyerek, vatandaşları sezon başlamadan kömür temin etmesi konusunda uyardı. İşletmesinde geçen sezondan kömür bulunduğu için fiyatların da geçen sezon fiyatları olduğunu belirten Aydoğmuş, vatandaşın kömür satın almak için geç kalmaması gerektiğini söyledi.

“600-700 TL FARK OLACAK”

Kömürün şu anda fiyatının düşük olsa da ocaktaki fiyatların yükseldiğini belirten Aydoğmuş; “Elimizde mal olduğu için fiyatları daha değiştirmedik. Fakat kısa sürede fiyatlar aşırı derecede yükselecek. Çünkü mazota gelen zam, ocakta gelen fark tümüyle etkileyecek. Kömürde en az azami olarak 600-700 TL fark olacak. Onun için halkın daha erken alması daha kârlıdır. Geç kalanlar farklı fiyatlardan alabilir” ifadelerini kullandı.

“KÖMÜRDE NAKLİYE FARKI 120 TL OLDU”

Yapılan mazot zamlarının nakliye fiyatlarına yansıdığını ve maliyetlerin armasıyla kömür fiyatlarının da arttığını söyleyen Aydoğmuş; “Maliyetler yüksek olduğu için fiyatlar da yüksek. Nakliyeye getirdiğimiz fiyat arasında 100-120 TL fark etti. Gelen mazot zamlarıyla kömürde 120 TL nakliye farkı oldu. Onun için bu durum fiyatlara da yansıyacak” dedi.

“TORBA HESABIYLA KÖMÜR ALIYORLAR”

Aydoğmuş, vatandaşın kömürü torba hesabıyla satın aldığına dikkat çekerek; “Vatandaş eskiden kömürü ton hesabı alıyordu, şu an torba hesabıyla alan müşterilerim var. Mazot zamları fiyatları etkiliyor, fiyatlar da bizleri etkiliyor. Vatandaş artık fiyatları duyunca ısınmaya başlıyor. Bu dönemde doğal gaz, fiyat açısından kesinlikle daha kârlı” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.