Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kışın mutluluk veren içeceği: Salep

Edirne’de yıllardır kahve dükkânı işleten Ömer Tuzcu, kış aylarının vazgeçilmezinin salep olduğunu söyledi. Tuzcu, kış aylarında içilen salebin mutluluk verdiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 13:07
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Kışın mutluluk veren içeceği: Salep

Edirne’de yıllardır kahve dükkânı işleten Ömer Tuzcu, salep hakkında bilgi verdi. Kış aylarının vazgeçilmezi salebin soğuk havalarda insanların içini ısıttığını ifade etti. Tuzcu, kış günlerinin vazgeçilmezi olan salebin, içerisinde öğütülmüş salep bitkisinin tozu ve isteğe bağlı olarak eklenen tarçın ile özel bir lezzet haline geldiğini vurguladı.

“KIŞ AYLARININ FAVORİ İÇECEĞİ”

Salebin insanların içini ısıttığını söyleyen Tuzcu, “Salep kış içecekleri içerisinde en favori ürünlerin başında geliyor. Bunun sebebi de biz salebi sütle yapıyoruz. İçerisinde salep bitkisinin öğütülmüş tozu mevcut. Onun dışında da tarçın isteğe bağlı olarak kullanabiliyoruz. Soğuk havalarda insanların içmesinin sebebi, o soğuğun etkisinden kurtularak içinin ısınmasını sağlamak” dedi.

“SÜT TOZU ASLA GİREMEZ”

Salep fiyatı ve yararları hakkında konuşan Tuzcu, “Salebi 54 TL’den satıyoruz. Bizim salebimizin içerisine süt tozu asla giremez. Biz salebimizde süt kullanıyoruz. Salebimizi içenlerinde tadı damağında kalıyor ve bu da bizi oldukça mutlu ediyor. Salebin içerisinde bulunan baharatlar mideyi rahatlatıyor. Soğuk havalarda ise moral ve motivasyon sağlayarak, mutluluk hormonu salgılıyor. İçince mutlu oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.