Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış aylarında Kuşburnu’na yoğun talep

Edirne’de Kadın Emek Pazarı’nda doğadan topladığı çeşitli bitkileri satan Nazmi Yılmaz, kış aylarında vatandaşların Kuşburnu’na yoğun talebi olduğunu belirterek; “Havsa’nın Azatlı köyü merasından yaklaşık 15 kilo topladım. Şu an topladıklarımdan yalnızca 2 kilo kaldı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 18:41
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Kış aylarında Kuşburnu’na yoğun talep

Edirne’de Kadın Emek Pazarı’nda doğadan topladığı çeşitli bitkileri satışa sunan Nazmi Yılmaz, Kuşburnu ve Güvem’in faydalarını anlattı. Yılmaz, insanların kış aylarında bağışıklığını güçlendirmek için Kuşburnu ve Güvem’i tercih ettiğini söyledi. Yılmaz, insanların Kuşburnu’na rağbet ettiğini belirtti.

Kuşburnu ve Güvem’in Edirne bölgesinde yoğun olarak bulunduğunu söyleyen Yılmaz; “Doğada çok güzel nimetler var. Bunlardan bazıları da Kuşburnu ve Güvem’dir. Şu anda tam mevsimidir. Güvem’in hem şurubu, hem de marmelatı var. Kuşburnu’nun ise çayı, marmelatı ve şurubu oluyor. Biz Kuşburnu’nu topluyoruz. Şu an bizim bulunduğumuz bölgede çok var. Ama buna rağmen daha büyük ve iyisini bulmak için Havsa’nın Azatlı köyüne gittim. Oradaki merada yaklaşık 15 kilo topladım. İnsanlar rağbet ediyorlar. Şu an topladıklarımdan yalnızca 2 kilo kaldı” dedi.

“ÇOK BEREKETLİ BİR BİTKİ”

Kuşburnu’nun faydalarına değinen Yılmaz; “Kuşburnu resmen C vitamini. İnsanlar C vitamini bağışıklığı güçlendirdiği için kış aylarında Kuşburnu’nu daha çok tüketiyor. Her ne kadar portakal gibi narenciyeler tüketiliyorsa da Kuşburnu da tüketiliyor. Kahvaltılarda hem çayını yapıyor, hem marmelatını tüketiyor. Ayrıca kış çaylarında da Kuşburnu bulunuyor. Çok bereketli bir bitki” ifadelerine yer verdi.

“KİLOSU 50 TL”

Kuşburnu ve Güvem fiyatı ile ilgili bilgi veren Yılmaz; “Kuşburnu ve Güvem’in 1 kilosunu 50 TL’den satıyoruz. Kuşburnu marmelatının fiyatı ise içinde bal da kullandığımız için 120 TL. Marmelatı yarım kilo olarak 60 TL’den satışa sunuyoruz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.