Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar Festivali Resmen Başladı

Bu yıl Edirne Belediyesi tarafından 663’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu sabah resmen başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 13:32
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Kırkpınar Festivali Resmen Başladı

Edirne Belediyesi’nin düzenlediği 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu sabah resmen başladı.

Kırkpınar haftası nedeniyle Kırkpınar davul ve zurna ekibi Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ı Edirne Belediyesi’nin tarihi binası önünde karşıladı. Başkan Akın, davul zurna ekibine bahşiş verdi. Burada kısa bir konuşma yapan Akın kendisini karşılayan davul zurna ekibine teşekkür etti. Ekip, Başkan Akın ve karşılama töreninde bulunanlara bir “Kırmızı Gülün Alı Var” adlı Balkan türküsünü çaldı.

Başkan Akın, davul zurna ekibinin karşılaması sonrası yaptığı açıklamada, “Kırkpınar bugün itibariyle başlıyor. Destekleriniz ve emekleriniz çok büyük. Beni de böyle güzelce karşıladınız, hepinize çok teşekkür ederim. İnşallah Kırkpınar, yapacağımız etkinliklerle, izleyeceğimiz müsabakalarla çok keyifli, misafirlerimizin güzel anılarla Edirne’den ayrıldığı bir festival olacak. Hem eğlendirerek hem de güzel güreş müsabakalarıyla sporseverler güreşe doyacaklar” dedi.

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, karşılama sonrası davul zurna ekibiyle beraber Tarihi Belediye Binası’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.