Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar Davetine Validen Bahşişli Jest

Kırkpınar davul zurna ekibi Edirne Valisi Yunus Sezer’i Kırkpınar’a davet etti. Sezer, davul zurna ekibine bahşiş verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 13:50
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Kırkpınar Davetine Validen Bahşişli Jest

Bu yıl 663’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev yapacak davul zurna ekibi, sabah saatlerinde Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ı tarihi belediye binası önünde karşıladıktan sonra Edirne Valiliği’ne geçti.

Burada Edirne Valisi Yunus Sezer’i Kırkpınar’a davet eden davul zurna ekibine Vali Sezer adet gereği bahşiş verdi.

Vali Sezer “Çok büyük ihtimalle Cumhurbaşkan Yardımcımız ile Gençlik ve Spor Bakanımız da Kırkpınar için gelecek” dedi.

Davet sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer “Çok büyük bir kültürel hazinenin, kültürel mirasın üzerinde duruyoruz. Dünyada hiçbir ile nasip olmayacak büyük bir kültürel varlığı devam ettiriyoruz. Kırkpınar, hem Edirne için, hem Türkiye için hem de Dünya için önemli olduğundan kültürel miras kapsamına alınmış durumda. Bu sene 663’üncüsü düzenlenecek. Bu sene ben de ilk defa davet aldım ve heyecanlandım. Geçen hafta Cumhurbaşkanımız ve tüm bakanlarımızı kırmızı dipli mumla davet ettik. Bu sene de heyecanla karşılaşmaların başlayacağı zamanı iple çekiyoruz. Lig usulü yapılıyor. Aslında yağlı güreşlerin olimpiyatını bu sene Kırkpınar’da yapacağız. Bütün illerde yapılan güreşlerde, elene elene gelen güreşçilerden finale kalanlar burada güreşecekler. Diğer yıllardan farklı bu sene bine yakın güreşçimiz çok mücadeleli bir güreş sergileyecekler. İlimizin ve Türkiye’nin bir zenginliği. Türkiye’nin dört bir yanından bu işin tutkunlarıyla beraber, ekranları başından da güreş seven herkesin takip edeceği bir haftayı dolu dolu ilimiz açısından geçiriyoruz. Belediyemiz organizasyonuyla akşamları da kültür ve sanatla ilgili programlar olacak. Dolu dolu bir hafta geçireceğiz. İnşallah bundan sonraki senelere de güçlenerek devam eder. Hatta dünyaya da açılabileceğimiz bir platformla yağlı güreşlerimizi devam ettiririz düşüncesindeyiz. Allah hayırlı uğurlu etsin” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.