Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kırkpınar’da Yoğunluk Bekliyoruz”

Edirne Alipaşa Çarşısı esnafı Alev Kantur, yaklaşan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nde yoğunluk beklediklerini belirterek; “Kırkpınar’da yoğunluk bekliyoruz. İşlerimiz muhakkak artar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 15:37
Kaynak: HİLAL PEKER
“Kırkpınar’da Yoğunluk Bekliyoruz”

Edirne’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye'nin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, kentte büyük bir heyecanla bekleniyor.

Festival, sadece sporseverleri değil; aynı zamanda şehre gelen yerli ve yabancı turistlerle de esnafın yüzünü güldürüyor. Tarihi Alipaşa Çarşısı esnafı Alev Kantur, 1-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivale ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kantur, festival süresince tarihi çarşıda yoğunluk yaşanmasını beklediklerini ifade ederek, esnafın yüzünün gülmesini umut ettiklerini söyledi.

“ESNAFA KATKISI OLUR”

Festival hakkında değerlendirmede bulunan Kantur; “Bugün sakiniz, dün de sakindik. Şu an gurbetçiler gelmeye başladı. Kapıkule’de yoğunluk var. Bu da bizim işlerimizi olumlu yönde etkiliyor. Bayramdan sonra hareketlilik başladı ama kısa süreli. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne az kaldı. Kırkpınar’da yoğunluk bekliyoruz. Oteller muhtemelen şimdiden dolmuştur. İşlerimiz muhakkak artar. Esnafa katkısı olur. Festivale katılacak tüm misafirlerimizi çarşımıza bekliyoruz” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.