Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar’da yaprak dökümü

Edirne’de düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan olan Aydın Demir hayatını kaybetti. Demir, Kırkpınar çayırından son bir ayda eksilen üçüncü pehlivan oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
Kırkpınar’da yaprak dökümü

Edirne’de düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 1976, 1977 ve 1978 yıllarında başpehlivan olarak altın kemerin sahibi olan Başpehlivan Aydın Demir, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Demir’in uzun süredir kanser tedavisi gördüğü öğrenildi. Başpehlivan Aydın Demir Karamürsel Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi.

ACAR DA ARAMIZDAN AYRILDI

Kırkpınar’ın bir başka efsanesi, yağlı güreşin önemli isimlerinden olan Bandırmalı Sabri Acar geçtiğimiz ay önce hayata veda etti. 21 Ocak 2024 tarihinde 79 yaşındayken hayatını kaybeden Bandırmalı Sabri Acar, 1979 ve 1985 yıllarında Kırkpınar Başpehlivanı oldu. Kırkpınar’da 5 defa ikinci olan Sabri Acar, son zamanlarında gözlemci, teknik danışman görevlerinde bulunduğu öğrenildi.

SÜLEYMAN KAPLAN PEHLİVANA VEDA

Kırkpınar çayırında güreşmiş Trakya bölgesi başpehlivanı Süleyman Kaplan da uzun süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düştü. Kısa bir süre önce hayatını kaybeden Kaplan, Tekirdağ’ın Çanakçı köyünde defnedildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.