Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar’da Ön Elemeye Tepkiler Sürüyor

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 4 Temmuz Perşembe günü düzenlenecek ön elemek güreşlerine tepkiler devam ediyor. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne 1991, 92 ve 93 yıllarında Kırkpınar Ağalığı yapan Alper Yazoğlu, tepki çeken uygulama ile ilgili Batı Ekspres’e konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 18:18
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kırkpınar’da Ön Elemeye Tepkiler Sürüyor

Edirne’de bu yıl 663’üncüsü düzenlenecek tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde uygulanacak ön eleme sistemi tepki çekmeye devam ediyor.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun kararıyla düzenlenen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin puan sıralamasında ilk 32’ye giren başpehlivanlar doğrudan, 8 başpehlivan ise ön eleme ile tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılacak.

Ön eleme güreşleri ise 4 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek. Karara bazı başpehlivanlar tepki göstererek ön elemeye katılmayacaklarını açıklarken; konuyla ilgili bir açıklama da tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne 1991, 92 ve 93 yıllarında Kırkpınar Ağalığı yapan Alper Yazoğlu’ndan geldi.

“NİYE KIRKPINAR’IN ÖZÜYLE OYNUYORSUNUZ”

Yazoğlu, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılacak başpehlivanların daha önce farklı bir şehirde düzenlenen yağlı güreşlerde tespit edilebileceğini söylerken; “Niye Kırkpınar’ın 663 yıllık geleneğinin özüyle oynuyorsunuz?” dedi.

“8 BAŞPEHLİVAN DAHA SEÇİLEBİLİRDİ”

Bu yıl düzenlenen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'ne dikkat çeken Yazoğlu; “Türkiye’de şu ana kadar Yağlı Güreş Ligi adı altında özel bir firmanın reklamı ve sponsorluğunda bir şeyler yapılıyor. Yağlı Güreş Ligi’nin sonunda 32 tane başpehlivan tespit edilmiş. Kurtdere’de, Kocaeli’nde, Karamürsel’de ya da Adapazarı’nda yapılanlardan herhangi birinde 8 başpehlivan daha seçilebilirdi. 40 başpehlivanı Kırkpınar’da güreştirin. Niye Kırkpınar’ın 663 yıllık geleneğinin özüyle oynuyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

“KIRKPINAR’I SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Yazoğlu, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Perşembe günü değil, Cuma günü başlaması gerektiğine dikkat çekerek; “Cuma günü başlaması gereken tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni, tarihi kültürümüzü ve töremizi niye bozmaya çalışıyorsunuz? Her şey ellerinde. Şimdiye daha birçok yerde güreş yapıldı. Onların birinde tespit edilseydi. Bunda bir amaç var. Sonu nereye gidecek? Kırkpınar’ı sahipsiz bırakmayacağız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.