Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar’da Açılış Töreninin Saati Değişti

Edirne Belediyesi, daha önce bugün saat 18.00’de gerçekleştirileceği açıklanan Kırkpınar Yağlı Güreşleri açılış töreninin saatinin değiştiğini açıkladı. Açıklamada, töreninde 17.00’ye alındığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 13:38
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kırkpınar’da Açılış Töreninin Saati Değişti

Edirne Belediyesi, 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri açılış töreninin saatinin değiştiğini açıkladı.

Edirne Belediyesi’nden yapılan duyuruya göre, daha önce saat 18.00’de gerçekleştirileceği açıklanan açılış töreninin saati 17.00’ye alındı.

Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek açılış töreni, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı'nın okunması ile başlayacak. Törende, 662'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Türk bayrağını göndere çekecek. Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in konuşma yapacağı tören, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan pehlivanların resmi geçidi ile tören sona erecek.

GÜREŞLER 14.00’TE BAŞLAYACAK

Er Meydanı'nda dün 23 başpehlivanın katılımıyla gerçekleştirilen ön eleme güreşlerinin ardından bugün güreşler saat 14.00'te başlayacak. Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta ve Başaltı boylarında pehlivanların bugün Er Meydanı'nda güreşeceği tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 40 başpehlivan ise Cumartesi ve Pazar günü kol bağlayacaklar.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.