Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar’a Resmi Geçit Törenli Açılış

Edirne’de bu yıl 663’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Törende Er Meydanı’nda 662'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Türk bayrağını taşırken; Kırkpınar’da görev alanlar yürüyüş gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 18:12
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kırkpınar’a Resmi Geçit Törenli Açılış

Edirne’de bu yıl 663’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılış töreni bugün gerçekleştirildi.

Er Meydanı’nda düzenlenen törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, CHP Edirne İl Başkan Vekili Bahar Şevik Elibol, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, davetliler, vatandaşlar ve pehlivanlar katıldı.

BAŞPEHLİVAN ZEYBEK TÜRK BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKTİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende 662'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Türk bayrağını göndere çekti. Törende daha sonra merhum öğretmen Beyazıt Sansı tarafından yazılan ve bestelenen Kırkpınar Marşı, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde okundu. Marşa, Beyazıt Sansı’nın oğlu sanatçı Seven Sansı da eşlik etti.

“15’İNCİ KEZ KIRKPINAR AĞALIĞI İÇİN GELDİM”

Törenin açılış konuşmasını Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim yaptı. Selim, konuşmasında 15’inci kez Kırkpınar Ağalığı için Kırkpınar’a geldiğini belirterek; ata sporunu sevdirmeye devam edeceğini söyledi.

“SON 40 YILIN EN GÜZEL KIRKPINAR’INI YAŞAYACAĞIZ”

Selim’in konuşmasının ardından törende bir konuşma da Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş yaptı. Türkiş, konuşmasında Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yeni konseptte daha güzel ve heyecanlı olacağını söyleyerek; “Son 40 yılın en güzel Kırkpınar’ını yaşayacağız. Hepimiz güreşe doyacağız” dedi.

“KIRKPINAR’I YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiş’in konuşmasının ardından törende Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın konuşma yaptı. Akın, konuşmasında tüm güreşseverlere Kırkpınar Yağlı Güreşleri geleneğini yaşattıkları için teşekkür ederken; Kırkpınar geleneğini yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Akın, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev yapan herkese teşekkür etti.

“663 YILLIK GELENEĞİ SÜRDÜRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Törende son olarak Edirne Valisi Yunus Sezer konuştu. Sezer, konuşmasında Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile 663 yıllık geleneği sürdürmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni gelecek nesillere aktarmak için her şeyi yapmaya devam edeceklerini söyleyen Sezer, Kırkpınar’da lig usulüyle 852 pehlivanın güreşerek finale kalacağını ifade etti. Sezer, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde finalin herkes tarafından izleneceğini belirtti. Sezer, gelecekti güreşlerin, bugünkü güreşlerden daha güzel olmasını diledi.

ZEYBEK TÜRK BAYRAĞINI TAŞIDI

Konuşmaların ardından törende Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne gönderilen telgraflar okundu. Telgrafların okunmasının ardından 662'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Türk bayrağını taşırken; Edirne Belediye Bandosu, cazgırlar ve hakemler ile Kırkpınar davul zurna ekibi tarafından resmi geçit gerçekleştirildi. Tören, resmi geçidin ardından sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.