Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırklareli’nde 10 Yılda 4 Bin 300 Kadına Eğitim Verildi

Kırklareli'nde dezavantajlı kadınların eğitim seviyesini yükseltmek ve onları iş hayatına kazandırmak amacıyla kurulan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM), 10 yıllık sürede 4 bin 300 kadına eğitim verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 12:01
Kaynak: AA
Kırklareli’nde 10 Yılda 4 Bin 300 Kadına Eğitim Verildi

SODAM'da kuaförlük, tekstil, sepet örme, el sanatları, ahşap boyama ve tel kırma gibi 13 farklı alanda 350'ye yakın kurs düzenlendi.

Bu kurslarla kadınlar, yeni beceriler kazanarak hem kendilerini geliştirme fırsatı buldu hem de aile bütçesine katkı sağladı.

Saha çalışmaları ile dezavantajlı kadınları tespit eden SODAM uzmanları, bu kadınları merkeze yönlendirerek onların meslek sahibi olabilmesi için çeşitli eğitim imkanları sundu.

Kurslara katılan kadınların bir bölümü çeşitli sektörlerde iş buldu, bir bölümü ise evlerinde ürettikleri sepet, çanta ve ahşap ürünleri satarak gelir elde etti.

SODAM Koordinatörü Nesrin Dokuyucu, yaptıkları çalışmalarla dezavantajlı kadınların hayatına dokunduklarını söyledi.

Kadınların en çok el sanatları ve dikiş kurslarına ilgi gösterdiklerini anlatan Dokuyucu, "Kadınlarımız aldıkları eğitimler sonucu üretime başlıyor. Ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda buluyorlar. Kadınlarımız burada çok mutlu. Biz burada dezavantajlı kadımlarımız ile bir aile gibi olduk. Dezavantajlı kadınlarımızı merkezimize bekliyoruz, gelenlerin hepsi çok mutlu onlarda geldiklerinde mutlu olacaklarına inanıyorum." diye konuştu.

SODAM el sanatları eğitmeni Dilek Öntufan ise kursların kadınların yaşam kalitelerini artırdığına inandığını belirtti.

Kursiyerlerden Gülafer Canfez de 5 yıldır merkezdeki birçok kursa katıldığını söyledi.

Önce okuma yazma, sonrasında da meslek edindirme kurslarına katıldığını ifade eden Canfez, "Benim maddi bir gelirim yok. Burada ürettiğim ürünleri satıyorum ve geçimimi sağlıyorum. Burası bana çok şey öğretti. Kendime geldim. " dedi.

Fatma Kaba da merkezde okuma yazmayı öğrenmesi yanında pek çok beceri edindiğini dile getirerek, "Okumam olmadığı için ben pazara gidemiyordum, marketten bir şey alamıyordum şimdi her şey değişti öz güvenim de becerilerim de arttı. Burada mutluyum, okuma yazma öğrendim." diye konuştu.

Kaynak: AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.