Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırbiç; “Yağ Fiyatlarında Artış Söz Konusu Değil”

Ayçiçeğinde bu yıl kuraklık sebebiyle yaşanacak verim kaybı dolayısıyla yağ fiyatlarının yükseleceği iddiasına Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç cevap verdi. Kırbiç, yağ fiyatlarında artışın söz konusu olmadığını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 14:41
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Kırbiç; “Yağ Fiyatlarında Artış Söz Konusu Değil”

Edirne’de ve çevresinde kurak bir yaz geçirilmesi ve ayçiçeğinde verimin çok düşük olacağının belli olmasından sonra kamuoyunda yağ fiyatlarının artacağı konuşulmaya başlandı.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç böyle bir durumun söz konusu olmadığını, Türkiye’de her yıl zaten ülke ihtiyacının yarısı kadar ayçiçeği üretildiğini, geriye kalan ihtiyacın ithalat ile çözüldüğünü söyledi.

Yağ fiyatlarının artmasıyla ilgili basında birçok haber yapıldığını ama şu an yağ fiyatlarının olması gerekenin çok altında olduğunu belirten Kırbiç; “Yazılı ve görsel basında yağ fiyatlarının çok artacağı konuşuluyor ama böyle bir şey söz konusu değil. Ancak yağ fiyatları konusunda ülkemizde yüksek olduğu yönünde algı yaratılıyor ama gerçekten yağ fiyatları olması gerekenin çok altında. Bu sektörde bu işi yapanların da para kazanması gerekmekte. Bizim ülkemizde insanların bilinçaltında kalmış duygular var. İnsanların bilinçaltındaki yapı yağ bulunmayacak, yağa çok zam geldi gibi piyasada haberler oluşmakta ve bu da bizi çok rahatsız etmekte. Bugün iki litre su bir litre yağa eşit gelmekte. İnsanların 1 günlük su gideri belki de 1 haftalık yağ giderinden daha yüksek. Bir kişinin günlük yağ gideri bir sigaranın yarı fiyatı kadar. Buraya baktığımızda da yağın pahalı olduğunu söylemek gerçekten de mümkün değil” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.