Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kiralık Kalecilik” mesleği oldu

Çocukluk yaşlarında ara sokaklarda başladığı kalecilik serüvenini geliştiren Yusuf Emir Ceyhan, okumak için geldiği Edirne’de kaleciliğini geçim kapısına dönüştürdü.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2023 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2023 18:54
Kaynak: MERT ERİŞKİN

İstanbul’da çocuk yaşlardan itibaren ara sokaklarda kalecilik yapan 19 yaşındaki Yusuf Emir Ceyhan, kaleciliğini başka bir seviyeye taşıdı. Çevresi tarafından yoğun talep gelmesi ve para teklif edilmesi üzerine halı saha maçlarında “kiralık kaleci” olmaya başladı. Ceyhan, Edirne’de bu sektörü kendisinin oluşturacağını söyledi.

“EDİRNE’DE TALEP AZ”

Kendisinin henüz Edirne’de tanınmadığını dile getiren Ceyhan şöyle konuştu: “Bu işe çocukluğumdan itibaren sokak aralarında kalecilik yaparak başladım. Kalecilik çok hoşuma gittiği için lise yıllarında İstanbul’da 1. Amatör Lig’de Bağcılar Güneşli Spor’da forma giymeye başladım. Daha sonrasında çevrem tarafından çok fazla talep almaya başladım. Beni akşamları halı sahalara çağırıyorlardı. Çok fazla talep olmaya başlayınca reddetmeye başladım ve bu sefer de insanlar (Bizim maça gel, sana para veririz) demeye başlayınca bu işe başladım. Bazı aplikasyonlarda kendimi tanıtarak farklı farklı maçlara gitmeye başladım. Şu anda Edirne’de İlahiyat Fakültesi bölümü okuyorum ve bu işe Edirne’de yeni başladım. Henüz kendimi tanıtamadım ama inşallah daha fazla maçlara çıkacağım. Şu anda maç başı ücretim 120 TL ve haftada 3-4 maça çıkıyorum. İnşallah tanındıkça maç sayılarını daha fazla arttıracağım. Şu anda talep İstanbul’a göre biraz daha az. Burada böyle bir sektör yok. İstanbul’da bu sektör fazlaydı ve insanların talepleri fazlaydı. Edirne’de piyasayı ben oluşturacağım.”

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.