Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“KİMSE MEMNUN DEĞİL”

Edirne’de peynirci dükkanı işleten esnaf İlhami Öz, gündemde olan çiğ süt zammının vatandaşların alım gücünü düşüreceğini belirterek “Ne alıcı memnun, ne satıcı memnun ne de üretici memnun” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 16:00
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“KİMSE MEMNUN DEĞİL”

Edirne’de Saraçlar caddesinde uzun yıllardır peynirci dükkanı işleten esnaf İlhami Öz, çiğ süte gelecek zammın doğrudan süt ürünlerine de etki edeceğini ve bu durumun vatandaşların alım gücünü bitirdiğini söyledi.

Çiğ sütün litre fiyatının 15 lira olacağının gündemde olması ile ilgili konuşan Öz, bir kalıp peynirin 200 lira olduğunu, yapılan zamların maliyetleri karşılamadığını ve bu durumun böyle devam etmesi üzerine fiyatların devamlı artacağını belirtti.

“EMEKLİ NASIL PEYNİR ALSIN?”

Süt fiyatının arttıkça süt ürünlerinin de fiyatının arttığını ve bu durumun kısır bir döngü haline geldiğini belirten İlhami Öz, “Süt fiyatları arttıkça diğer yan ürünler artıyor ham madde arttığı için. Bunun sonu yok devamlı bu fiyatlar artacaktır. Sütün litre fiyatı 15 olsa ne olacak 20 olsa 100 olsa ne olacak? Arkasından yeme zam geliyor, elektriğe zam geliyor, işçiliğe zam geliyor. Maliyetlerimiz karşılanmıyor. Bu durum kısır bir döngü haline gelmiş durumda. Vatandaşların alım gücü bitiyor. Emekli maaşı 7 bin 500 lira, bir kalıp peynir 200 lira, emekli nasıl alsın? Genelde 100 veya 50 liralık satın alabiliyorlar. Sütün litresi 15 lira olursa tüketici etkilenecek. Ne alıcı memnun, ne satıcı memnun ne üretici memnun. Çünkü maliyeti durdurmadığın sürece bu durum böyle devam edecektir” dedi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.