Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse Almadı, Sürüklenmeye Başladı

Edirne’nin Tunca nehri kıyısına 2023 yılının Ekim ayında atılan tek kişilik koltuk, kentteki hiçbir kurum tarafından alınmayınca nehir yatağında sürüklenmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 15:03
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kimse Almadı, Sürüklenmeye Başladı

Edirne’nin Meriç nehri ile birlikte en önemli nehirlerinden biri olan Tunca Nehri’nde insan eliyle oluşturulan kirlilik devam ediyor.

Nehrin kıyısına ve suyuna bazı sorumsuz vatandaşlar tarafından atılan plastik, cam, metal gibi çeşitli maddeler kirli görüntü oluşturmaya devam ederken; 2023 yılının Ekim ayının ilk günlerinde atılan tek kişilik koltuk, hiçbir kurum tarafından alınmaması üzerine suda sürüklenmeye başladı.

Yaklaşık 8 ay boyunca nehir suyunda kalmasının ardından deforme olmaya başlayan tek kişilik koltuk, suyun şiddeti ile birlikte nehir yatağında sürükleniyor. Nehre atıldığı günden beri kentteki bazı kesimler tarafından alınması gerektiği vurgulansa da hiçbir çalışma yapılmayan tek kişilik koltuk, Tunca Nehri’nin kirletilmesine karşı adeta simge haline geldi. Edirne’nin tarım alanlarının sulanmasından üzerindeki tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü ile turizm rotası oluşturmasına kadar önemiyle bilinen Tunca Nehri, bazı vatandaşların sorumsuzluğu ve tedbir alınmaması sonucu kirletilmiş görüntüsüyle dikkat çekmeye devam ediyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.