Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kim bu Süpermenler?

Edirne Belediyesi’ndeki “fazla mesai” skandalı, Sayıştay’ın 2022 denetim raporunda ortaya çıktı. Rapora göre; adı verilmeyen bir belediye çalışanı, yılın her günü normal mesaisinin yanı sıra günde 5 saat da fazla mesai yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 17:51
Kaynak: MURAT SAVAŞ
Kim bu Süpermenler?

Sayıştay’ın 2022 Edirne Belediyesi denetim raporundaki usulsüzlükler bitmek bilmiyor. Bu kez de raporda “fazla mesai” skandalı ortaya çıktı.

Sayıştay denetçileri, 2022 yılı denetiminde bazı çalışanların izin verilen fazla mesai sınırlarının çok üzerinde fazla mesai aldığını ortaya çıkardı.

Usulsüz şekilde fazla mesai alanların isimleri verilmezken sadece sicil numaraları rapora yazıldı. Birinci sıradaki iş makinesi operatörü yılın 365 gününde günlük olarak 5 saat fazla mesai yaptı. Operatörün yıllık yaptığı toplam fazla mesai bin 759 saat olarak saptandı. Müfettişler izin verilen sınırların çok üzerinde fazla mesai alan ilk 10 kişiye çizelge halinde raporda yer verdiler. Tabloda çalışanların 882 saat ile bin 759 saat arasında mesai aldıkları görülüyor.

Sayıştay denetçileri durumla ilgili raporda şu ifadelere yer verdiler:

“Kamu İdaresi cevabında, bulguya katıldığını belirtmiş olup 2023 yılında fazla çalışma süresinin üst sınırına uygun işlem tesis edileceğini ifade etmiştir.

Sonuç olarak, Belediye tarafından konu ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılarak personelin fazla çalıştırılma süresinin, mevzuatta belirtilen sınırlamalar çerçevesinde gerçekleştirilmesi sağlanmalıdır.”

MURAT SAVAŞ

Kaynak: MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.