Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİLOGRAM FİYATI 700 TL’Yİ BULDU!

-Edirne’de aktar esnafı Gökhan Baraz, yaz mevsiminin kurak geçmesiyle üretimi düşen ıhlamurun fiyatında yaşanan artışa dikkat çekerek; “Ihlamurun kilogram fiyatı 700 TL’yi buldu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 17:37
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
KİLOGRAM FİYATI 700 TL’Yİ BULDU!

Edirne’de aktar esnafı Gökhan Baraz, sonbahar ve kış mevsimlerinde halk tarafından en çok tercih edilen bitkilerden biri olan ıhlamur ile ilgili açıklama yaptı. Baraz, Kasım ayına girilmesine rağmen hava sıcaklıklarının düşmediğine dikkat çekerken; ıhlamur fiyatlarında yaşanan artışı açıkladı.

Baraz, ıhlamur fiyatlarının yanı sıra tedariğinde yaşanan sıkıntıları da anlatırken; tedarikte yaşanan sıkıntının ıhlamur fiyatlarını büyük oranda arttırdığını söyledi. Batı Ekspres’e konuşan Baraz; “Ihlamur ağaçlarının ıhlamur vermemesinden dolayı tedarikte de sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

“IHLAMURUN FİYATI YÜKSELİYOR”

Ihlamur ağaçlarında verim düşüklüğü olduğunu belirtren Baraz; “Bu yıl yaz mevsiminin çok kurak geçmesinden dolayı ıhlamur ağaçları ıhlamur vermedi. Bütün ıhlamurlar ağaçta yandı. Şu anda ıhlamur bulması oldukça zor. Çok az bulunduğu için de ıhlamurun fiyatı olumsuz yönde etkileniyor. Ihlamurun fiyatı müthiş yükseliyor. Daha havalar soğumadan ıhlamurun kilogram fiyatı 700 TL’yi buldu. Vatandaşlarımız ıhlamuru çok seviyor fakat ıhlamuru yok satıyoruz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.