Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KILIÇDAROĞLU İÇİN KİMLER İMZA VERDİ?

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, 38’inci Olağan Kurultayında Edirne adına oy kullanacak 8 kurultay delegesinin kimin için imza verdiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 18:35
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
KILIÇDAROĞLU İÇİN KİMLER İMZA VERDİ?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38'inci Olağan Kurultayı’na sayılı günler kaldı. 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek kurultay öncesi CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek kurultay delegelerinin imzalarını teslim etti.

Kahraman, kendisi dahil Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç ve CHP İpsala İlçe Başkanı Mıstık Ak’tan oluşan 8 kurultay delegesinin Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza verdiğini söyledi. Kahraman, Batı Ekspres’e yaptığı açıklamada, 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek CHP 38’inci Olağan Kurultayı’nın ardından gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayı’nda da gündeme gelecek maddelere dikkat çekti.

“8 KURULTAY DELEGEMİZDEN DESTEK KARARI ÇIKTI”

CHP’nin Edirne il genelinde gerçekleştirdiği kongre sürecinin ardından danışma kurulu toplantılarının da tamamlandığını söyleyen Kahraman; “Daha sonrasında 8 kurultay delegemizle konuştuk ve böyle bir destek kararı çıktı. Ben de imzaları götürdüm” ifadelerini kullandı.

“DEĞİŞİMİN KİŞİLERDEN BAĞIMSIZ TÜZÜK ÜZERİNDEN OLMASI LAZIM”

CHP Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan’ın ise CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Özgür Özel’e destek verdiğini hatırlattığımız Kahraman; “Örgütte değişim talebi var ama değişim sadece şahıslar üzerinden değil; kişilerden bağımsız, tüzük üzerinden olması lazım. Değişim talebini tam anlamıyla karşılamak için gündeme dolu bir şey getirmek lazım. ‘Partide bir yenilenme olması lazım’, ‘Değişim olması lazım’ ifadelerine katılıyoruz ama seçimden bir gün sonra sadece bir kişiyi yıpratmak için olmamalı diye düşünüyoruz” dedi.

“TÜZÜKTE BİRÇOK ŞEYİN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Kahraman, CHP Olağan Kurultayı’nın ardından düzenlenecek Tüzük Kurultayı’nda birçok değişimin gerçekleştirileceğini söyleyerek; “Özellikle Genel Başkanın söylediği; ‘Ben bu gemiyi güvenli limana yanaştıracağım’ cümlesi de çok doğru bir cümledir. Değişim, yerel seçimlerle birlikte başlayacak, sonrasında da devam edecek. Genel Başkan kurultayda değişimin nasıl olacağını anlatacak. Kişilerden ziyade partimizin kazanacağı bir kurultay olması lazım. Tüzükte birçok şeyin değişmesi lazım” sözlerine yer verdi.

“EN UZUN 3 DÖNEM KURALI GELECEK”

CHP’nin Kocaeli’de düzenlediği toplantıyı da hatırlatan Kahraman; “En son Kocaeli’de yapılan toplantıda Genel Başkan birçok maddeyi açıklamıştı. Bunların olması durumunda partide birçok değişim olacak. Delegelik sisteminin kalkması, kadın kotalarının yarı yarıya olması, önseçimle ilgili birçok madde var. Bu maddelerin gelip uygulanma konusunda da dirayetli olunması lazım. Seçilen milletvekilleri ve belediye başkanlarının en uzun 3 dönem kalabilme kuralı gelecek. Bunlarla birlikte olacaklar kurultayda anlatılacak. Tüzük Kurultayı’nı da atlatıp yerel seçim çalışmalarına hemen başlayacağız. Biz burada bütün ilçelerde çalışıyoruz ama yerel seçimlerde kim seçilirse seçilsin kaos yaşanmadan, birlik ve bütünlük içerisinde çalışacak bir zemin hazırlayacağız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.