Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıççıgil’den maske uyarısı

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıççıgil, Edirne'de enfeksiyon salgınının ciddi bir artış gösterdiği bu dönemde, toplum sağlığını koruma adına maske kullanımının büyük bir önem taşıdığına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 09:55
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Kılıççıgil’den maske uyarısı

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıççıgil, Edirne’de enfeksiyon salgınının ciddi bir artışta olduğunu ve salgının yayılmasını kontrol altına almak adına maske kullanımının önemini vurguladı.

Türk Tabipler Birliği’nin “Toplu taşımada maske kullanın” açıklamasına katıldığını söyleyen Kılıççıgil, maske takmanın tekrar zorunlu hale gelmesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını ancak hem bireyin hem de toplum sağlığını koruma noktasında etkili bir yöntem olduğunu söyledi. Kış aylarına girmemiz ile vücut direncinin düştüğünü belirten Kılıççıgil, okulların açık olmasının çocuklar üzerinden ailelere bulaşmayı arttırdığını ifade etti.

“DÜNYA COVİDDEN SONRA FARKLI BİR YERE DOĞRU EVRİLİYOR”

Çok ciddi bir enfeksiyon döneminde olduğumuzu belirten Kılıççıgil; “Covid gibi bir durum söz konusu değil, onunla karıştırmayalım.  Ama çok ciddi bir enfeksiyon dönemindeyiz. Birbirimizi artık korumamız lazım. Onu artık Covidden anladık diye düşünüyorum.  Bunu başka birine yaymamanın, çok ciddi bir tedbir olduğunu, artık korumak zorunda olduğumuzu kabul edelim ve Covidden sonraki dünya düzenine uygun bir şekilde davranalım. Bir salgın dönemindeyiz. Artık anlayalım dünya Covidden sonra farklı bir yere doğru evriliyor. Biz virüslerle artık bir mücadele içerisindeyiz.  Bu sebeple enfeksiyon dönemlerinin yoğun olduğu süreçte bu maske kullanımını arttırmak zorundayız” dedi.

“MASKENİN TOPLUMSAL BİR BİLİNÇ HALİNE GELMESİ GEREKİYOR”

Kılıççıgil, toplum sağlığı için her bireyin kendisini koruması adına maske takması gerektiğini belirterek: “Tabipler Birliğinin yaptığı açıklamaya harfiyen katılıyorum. Sadece toplu taşımalarda yetmez, topluluk halinde bulunduğumuz kapalı ortamların hepsinde dikkatli olmalıyız. Maskenin artık toplumsal bir bilinç haline gelmesi gerekiyor. Artık illa devletten, herkesin başına polis dikerek zorla maske takılması gibi bir durum söz konusu değil. Ancak her bireyin kendini koruması şart. Çok ciddi solunum yolu enfeksiyon salgını var şu anda. Sadece Edirne değil şu an tüm Türkiye’de yaşanıyor. Büyük olasılık varyantlardan kaynaklı. Sadece toplu taşımada değil, kapalılık olan yerlerde de maske takmamız gerekiyor. Sağlık kurumlarına müracaatta, kapalı alanlarda, toplulukların olduğu yerlerde muhakkak maske takılması gerekiyor” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.