Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıç; “İnsan Dışı Kişiler 35 Cana Kıydılar”

CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç, Madımak Katliamının 31’inci yıl dönümü ile ilgili yaptığı açıklamada; “Maalesef cehalet, yobazlık ve dini bu konularda alet eden insan dışı kişiler, 35 cana kıydılar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 16:22
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kılıç; “İnsan Dışı Kişiler 35 Cana Kıydılar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç, 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden aydın ve sanatçılardan 33'ünün yakılarak katledildiği Madımak Katliamının yıl dönümü ile ilgili açıklama yaptı.

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Temmuz ayı 2’nci toplantısında gündem dışı söz alan Kılıç, Madımak Katliamında yakılarak katledilen aydın ve sanatçılar ile otel çalışanlarını andı.

“İÇİNDE VAHŞET OLAN MAALESEF İNSAN YAKAR”

Kılıç, konuşmasında 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan katliamı hatırlatırken; “İçinde insan sevgisi olan, saygısı olan şiir yakar, türkü yakar. İçinde vahşet olan, acıma olmayan cahiller de maalesef insan yakar. Bugün 2 Temmuz. O güzelim şehir, Kurtuluş Savaşı’mıza giden yolda kongrelerin ilk başladığı o güzelim şehirde, maalesef yıllar sonra insanlarımız, ozanlarımız, şairlerimiz yakıldı. Bunun hiçbir geçerli açıklaması olamaz. Ama maalesef cehalet, yobazlık ve dini bu konularda alet eden insan dışı kişiler, 35 cana kıydılar. Bugün onun yıl dönümü. Acıyla, nefretle anıyoruz. Orada kaybettiğimiz 33 ozanımıza, şairimize, yazarımıza ve 2 otel çalışanımız Allah'tan rahmet diliyorum. Artık 21’inci yüzyıla girdiğimiz bu zamanda hoşgörünün hâkim olmasını, bir daha böyle acı olayların olmamasını diliyorum” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.