Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kestaneyi de Bulgar turist alıyor

Edirne’de Çilingirler Caddesi’nde kestane satıcılığı yapan Erol Dalgıç, fiyatlar nedeniyle halkın kestaneye talebinin az olduğunu söylerken; “Ekmek paramızı Bulgaristan vatandaşlarından kazanıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Kestaneyi de Bulgar turist alıyor

Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden biri olan kestane, Edirne’de hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte satışa sunulmaya başladı. Kış aylarının en sevilen sokak lezzetlerinden olan kestane, tezgâhtaki fiyatlarıyla ise dikkat çekiyor.

Edirne’nin Çilingirler Caddesi’nde közde kestane satan Erol Dalgıç, fiyatı nedeniyle kestaneye olan talebin azaldığına dikkat çekti. Edirnelilerin ilgi göstermediği kestaneyi kente gelen Bulgar turistlere satabildiğini açıklayan Dalgıç, kestanenin 100 gramının 70 TL, 150 gramının 100 TL, 200 gramının 140 TL ve 300 gramının 200 TL’den satışa sunulduğunu belirtti.

“YERLİ HALKTAN TALEP AZ”

Edirne halkının fiyatı nedeniyle kestaneye talebinin az olduğunu belirten Dalgıç; “Yerli halkın ilgisi maalesef pek yok. Ekmek paramızı, şehre gelen Bulgaristan vatandaşlarından kazanıyoruz. Aralık ayında işlerin biraz çoğalmasını, yılbaşının yaklaşmasıyla satışlarda hareketlilik olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“GRAMAJ HALİNDE ALABİLİYORLAR”

Dalgıç, kestane fiyatlarındaki belirsizliğe de dikkat çekerek; “Türkiye şartlarında her an her şey günlük, haftalık değişebiliyor. Zam konusunda da net bir şey yok. Kestane kışın sokak lezzetlerindendir ama vatandaşlarımız maalesef fiyatlar yüzünden gramaj halinde alabiliyorlar. Az yetişmesinden dolayı ve geldiği yerlerden de yol masrafını eklersek çok ücret çıkıyor. Biz de az bir kâr koyuyoruz. Halka hizmet etmeye çalışıyoruz. Biz, ‘100 grama da 1 tane bizden olsun’ diyor, kendimizden de fedakârlık yapıyoruz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.