Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keşan’daki köy okullarına kör nokta eğitimi

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri, Keşan’daki 3 köy okulunda eğitim gören öğrencilere trafikte kör nokta eğitimi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 11:32
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Keşan’daki köy okullarına kör nokta eğitimi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri, Keşan’daki 3 köy okulunda eğitim öğretim gören öğrencilere trafikte kör nokta eğitimi verdi.

TÜ Genel Sekreter Yardımcısı Burak İşçimen, telefon kullanımıyla birlikte çocukların dikkat problemi yaşadıklarını belirterek, trafikte sorunlarla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. İşçimen, üniversite öğrencilerinin de konuyla ilgili bir çalışma gerçekleştirerek, köy okullarındaki öğrencilere eğitim verdiğini açıkladı.

“TRAFİK KONUSUNDA SORUN YAŞADIKLARINI ÖĞRENDİK”

İşçimen, son dönemlerde ilkokul ve ortaokulda eğitim öğretim gören öğrencilerin trafik konusunda sorun yaşadığını öğrendiklerini söylerken; “Dünya genelinde trafik bilgilendirmeleri yapılıyor fakat telefon kullanımlarıyla beraber çocukların dikkatsiz oldukları gözlemlenmiş. Ben de öğrencilerimizden bir etkinlik yapmalarını istedim. Sponsorlarımız bizlere çok destek oldu ve okul önüne TIR getirerek ve video çekerek 3 okulda eğitim verdiler. Çektiğimiz videolarda araçlarda nerelerin kör nokta olduğunu, kişilerin onları nerelerde göremediğini anlattık” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.