Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kep atmaya Filistin kefiyesiyle çıktı

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin mezuniyet töreninde Hemşirelik Bölümü öğrencisi Kübra Dağaşan, sahneye Filistin kefiyesi ile çıktı. Dağaşan, törenin ardından Filistin’deki soykırıma dikkat çekmek için kefiye ile sahneye çıktığını belirterek; “Filistin bir gün özgür olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 13:14
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kep atmaya Filistin kefiyesiyle çıktı

Trakya Üniversitesi’nde bugün Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreninde Kübra Dağaşan adlı öğrenci sahneye Filistin kefiyesi ile çıktı.

Hemşirelik Bölümü öğrencisi Dağaşan, törenin ardından basın mensuplarına, mezuniyet törenine Filistin kefiyesi ile katılmasının nedeni ile ilgili açıklama yaptı.

Dağaşan, mezuniyet töreninde Filistin’deki soykırıma dikkat çekmek istediğini belirterek; “Bugünkü mezuniyet törenimizde, 8 aydır yaşanan bir soykırıma karşı kendimce Filistin’e destek vermek istedim. Kefiye takarak çıkmak istedim. Bunu birçok arkadaşım da planlıyor. Bugün ilk bizim olduğu için ben de çıktım. Mutluyum, gururluyum ama bir yanımda hüzünlü, acı içinde. Çünkü 8 aydır biz bu soykırıma şahit oluyoruz. Sadece şahit olmakla yetiniyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN’E GİTMEK İSTİYORUM”

Hemşire olarak Filistin’e giderek sağlık alanında yardımcı olmayı çok istediğini söyleyen Dağaşan; “Şu anda girişler, çıkışlar biraz zor ama inanıyoruz ki Gazze bir gün özgür olacak. Filistin bir gün özgür olacak. Çocuklar artık ağlamayacaklar; annesiz, babasız kalmayacaklar. O zaman oraya bir sağlık çalışanı olarak yeniden yapılanması, yeniden toparlanması için gitmeyi çok isterim. Çünkü birçok hemşire, doktor, öğretmen şehit edildi ve bütün dünya, bütün insanlar buna sadece şahit oluyoruz. İnanıyorum ki orası bir gün özgür olacak ve biz orada tekrar o insanlarla beraber, hep birlikte Filistin'i ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.