Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kent çöplüğünü andıran kirlilik

Edirne’de İskender köyünün Kırklareli istikameti giden yolunun kenarında insan eliyle atılan atıklar nedeniyle adeta kent çöplüğü oluştu. Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren, bölgedeki kirliliğin enfeksiyon sebebi olabileceğine dikkat çekerek; “Temizlenmesini talep ediyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 18:33
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kent çöplüğünü andıran kirlilik

Edirne’nin merkez ilçeye bağlı İskender köyünün Kırklareli istikametine giden yolunun kenarında ortaya çıkan kirlilik dikkat çekiyor.

İnşaat atıklarından plastiklere, tıbbi ilaç malzemelerinden hayvan ölülerine kadar insan eliyle bölgeye atılan atıklar, bölgede kirli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Atıkların artmasıyla birlikte adeta kent çöplüğünü andıran görüntüler meydana gelirken; vatandaşlar ise doğanın kirletilmesinden şikayetçi.

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği’ne ulaşan bölge halkı, kirliliği daha önce kurumlara bildirmeye çalıştıklarını söylerken; kirliliğin temizlenmemesi üzerine adeta isyan etti. Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Ayten Eren de kirlilikle ilgili Batı Ekpsres’e açıklama yaparak, bölgenin bir an önce temizlenmesini talep etti.

“TIBBİ ATIKLAR AYRI TOPLANMAK ZORUNDA”

Dernek Başkanı Eren, bölgede oluşan kirliliğin içinde tıbbi atıkların olduğuna dikkat çekerek; “Orada görülen tıbbi atıklar var. Bununla ilgili bir yasa var. Tıbbi atıklar ayrı toplanmak zorunda. Doğaya bırakılması hem enfeksiyon, hem de orada yaşayan hayvanların zarar görmesi demektir. Ayrıca su kaynakları bunlarla kirlenebilir. Çünkü oradaki atıkların içinde nasıl bir kimya olduğunu bilmiyoruz. Bu da yasalara aykırı bir durumdur” ifadelerini kullandı.

“MERANIN ÇOK TEMİZ OLMASI LAZIM”

Bölgedeki kirliliğin çevreye zarar vermeye devam ettiğini söyleyen Eren; “Görüntüler çok korkunç. Hayvan ölülerinin olması, kanatlı hayvanlar yoluyla oradan enfeksiyon yayılabileceğinin göstergesidir. Bu da çok tehlikelidir. Çünkü köye, meraya yakın bir alan. Oradaki plastikler rüzgâr ve yağmur ile meraya doğru da gidiyor. Oysa meranın çok temiz olması lazım. Çünkü orada hayvanlar besleniyor. Besin zinciri ile insanlara ulaşabilir. Dernek olarak bizi köy halkı telefonla aradı. Burasını kurumlara anlatmaya çalıştıklarını ama herhangi bir çalışma görmediklerini söylediler” dedi.

“TEMİZLENMESİNİ İSTİYORUZ”

Eren, bölgedeki görüntünün dehşet verici olduğunu vurgularken; “Orası çöplük alanına dönmüş ve çevreden de inşaat atıkları, tıbbi atıklar, evsel çöpler atılmaya devam ediyor. Demek ki burası çöplük olarak algılanıyor. Biz de bir an önce kurumlar tarafından temizlenmesini talep ediyoruz. Özellikle bayram öncesi temizlenmesini istiyoruz. Çünkü o bölgelerde insanların dolaşımı artıyor” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.