Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KDV artışıyla dar gelirli aileler zor durumda

CHP Havsa ilçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, dar gelirli ailelerin kullandığı kömür ve odunun KDV oranının yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldığına dikkat çekerek “Şans oyunlarında vergi oranları azaltılırken zorunlu ihtiyaç malzemelerine uygulanan katma değer vergisi arttı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2023 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2023 17:48
Kaynak: MERT ERİŞKİN
KDV artışıyla dar gelirli aileler zor durumda

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Havsa ilçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, kömür ve odunun Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılması hakkında konuştu. Bu artışın dar gelirli aileleri olumsuz etkilediğini belirten Doğramacıoğlu, bu durumun acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

“VAKIFIN VERDİĞİ KÖMÜR MİKTARI AZALDI”

Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının ortalama 900 kg kömür verdiklerini belirten Doğramacıoğlu; “Şans oyunlarında vergi oranları azaltılırken, Milli Piyango ve benzeri oyunlarda halka yansıyan kısım değil, işletilen firmalara yönelik daha fazla avantaj sağlanmış durumda. Ayrıca, dar gelirli ailelerin kullandığı yakıtların, özellikle kömür ve odunun KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı. Bu durum acil bir şekilde düzeltilmelidir, çünkü vatandaşlar kömür almakta zorlanıyorlar. Bu yıl vakıfların verdiği kömür miktarı azaldı. Ortalama 900 kg kömür vermişler. Zaten kömürü dar gelirli aileler kullanıyor. Kömür fiyatları fahiş miktarda olduğu için bununla beraber KDV oranında artış yapıldı, bu da dar gelirli aileleri olumsuz etkiledi” dedi.

“CHP’NİN AİLE DESTEK SİGORTASI ÜZERİNDE DURULMALIDIR”

Doğramacıoğlu, dar gelirli ailelere verilen kömür miktarının arttırılması ve Aile Destek Programı’nda da artış yapılması gerektiğine değinerek “Sosyal Yardımlaşma kapsamında verilen kömür miktarının arttırılması ve aile destek parasının yükseltilmesi gerekiyor. Aile destek parasının 850 - 2 bin lira arasında değişen miktarları, ekonomik zorluklarla başa çıkmak için yeterli değil. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi'nin gündeme getirdiği aile destek sigortası konusu üzerinde durulmalıdır. Aile destek sigortası çerçevesinde ailelerin durumu değerlendirilerek sosyal yardımların artırılması sağlanacaktır” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.