Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KARPUZ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Edirne’de Pazartesi Pazarı’nda esnaflık yapan Levent Nekrita karpuz alacak olan vatandaşlara iyi karpuzu seçmenin püf noktalarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2023 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
KARPUZ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Edirne’de Pazartesi Pazarı’nda uzun yıllardır esnaflık yapan Levent Nekrita doğru karpuz seçimi hakkında bilgiler verdi. Karpuz alacak vatandaşlara seslenen Nekrita “Alacağınız karpuzu kestirin” dedi.

“KARPUZUN GÖBEĞİNE BAKIN”

Karpuz seçerken dikkat edilecek kurallara değinen Nekrita “Karpuzu doğru seçmek istiyorsak karpuzun taze olduğundan emin olmamız gerekli. Karpuzun desenleri açılması lazım, kendisini açtığı zaman herhangi bir sorun olmaz. Ayrıca karpuzu anlamak istiyorsak, kabak aşısı olmamalı karpuzda. Karpuzun kabak aşılı olup olmadığını ayırmak gerekli. Kabak aşısı olup olmadığını anlamamız için aslında ucuz ürün almamamız gerekiyor. Vatandaşlarımız sabit ve güvendikleri bir yerden karpuzlarını alsınlar. Ucuz alınan karpuzlar genellikle kabak aşılı oluyor. Şu anda sattığımız karpuzların kilosu 10 lira yaklaşık bir karpuz 8-10 kilo arasında geliyor.

Bu fiyatın altında karpuz alınırsa kabak aşılı çıkma ihtimali yüksek. Sattığımız karpuzlarımızda asla kabak aşısı bulunmuyor, bir kere alan bir daha alıyor. Vatandaşlarımıza bir uyarıda daha bulunmak istiyorum; aldığınız yerde karpuzu kestirin. Karpuzun göbeği sert olduğu zaman bilmenizi isterim ki o karpuz kabak aşılı oluyor. Eğer göbek kısmı yumuşaksa, güzelse ve kan kırmızısıysa demek ki orijinal karpuzdur. İçerisinde bir gram kabak aşısı olmadığını gösterir. Tekrar söylüyorum karpuzu kestirin. Eğer karpuzu kesmek istemiyorsa bilin ki orada bir sıkıntı var” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.