Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karlatlı, tek kadın aday

Havsa’da Varoş Mahallesi muhtar adayı Arzu Karlatlı, mahalle halkının güvenini kazanarak 3’üncü dönemde de başarılı olmayı hedeflediğini dile getirerek “Mahalleli beni bağrına bastı, benimsedi. Umarım başarılı olacağım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 15:29
Kaynak: HİLAL PEKER
Karlatlı, tek kadın aday

Edirne’de Havsa'nın Varoş Mahallesi'nde 3. kez muhtar adayı olan Arzu Karlatlı, bu dönemde tek kadın aday olduğunu belirtti.

Karlatlı, yaptığı açıklamada, muhtarlığın siyaset değil hizmet olduğunu vurgulayarak, mahalle sakinlerinin kendisini benimsediğini ve desteklediğini ifade etti. Karlatlı, bu dönem kendisinden başka kadın aday çıkmamasını, geçen dönem kendisinden sonra çıkan 2 kadın adayın başarılı olamaması ve bu dönem için de başarısız olmaktan çekinmiş olabilmelerine bağladı.

Karlatlı, aza seçimlerini esnaftan yana kullandığını ve oy toplama sürecinde tanınırlığın öp planda olmasının önemli olduğunu ifade etti.

“MEVCUT MUHTAR HER ZAMAN 1-0 ÖNDE BAŞLIYOR”

Muhtarlık seçimlerinde mevcut muhtarların önde başladığını belirten Karlatlı; “Yeniden Varoş Mahallesi muhtar adayıyım. Bu dönem tek kadın adayım. 3. dönemde de umarım başarılı olacağız. Çalışmalar güzel gidiyor. Mevcut muhtar kolay kolay değişmiyor. Genelde böyle düşünülüyor. Köylerde biraz daha çekişmeli olabilir ama mahallelerde değişim daha zor olabiliyor. Ben muhtarlığa aday olduğumda da vefat eden kişinin boş koltuğuna talip oldum. Belki o zaman bende aday olarak çıkmış olsaydım ona karşı, bende başarılı olamayabilirdim. Kadın aday çıkmamasını geçen dönem aday olup başarısız olmalarına bağlayabiliriz. Çünkü insanlar benimsedikten sonra bir 5 yıl da olsa sonuçta o mevcut muhtar her zaman 1-0 önde başlıyor. Benim o dönem avantajım mevcut muhtarın vefat etmiş ve boş koltuğa talip olmamdı. O dönem kadın muhtara önyargılar olsa da şu an o algılar yok olmuş durumda. Geçen dönem benden sonra 2 kadın aday çıktı, deneyenler oldu. Başarılı olamadılar diye bir çekingenlik olabilir, tercih etmiyor olabilirler. Bir güven meselesi olabilir. Havsa’da muhtarlarımızın hepsi 2 - 3 dönemdir görev yaptığı için mevcut muhtarın değişmesi de zor oluyor. Bu durumdan da çekinmiş olabilirler” dedi.

“MAHALLELİ İLE İÇİÇEYİZ”

Karlatlı, mahalleli ile iç içe olduklarını ifade ederek; “Mahallemde bana ters bakan birisini görmüyorum. Tabi bilemeyiz, sandık işi farklı. Genel olarak hepsi bağrına bastı beni, benimsediler. Kadın seçmenlerim de ‘Çok rahat gelebiliyoruz derdimizi daha rahat anlatıyoruz’ diyorlar. Eskiden muhtarlığa işlemleri erkekler yaptırmak için geliyordu. Şimdi kadınlarımız da daha rahat gelebiliyorlar. Erkek seçmenlerim de esnaf olduğum için alışıklar, tanıyorlar. Onlarla da bir sorunumuz yok. Mahalleli ile iç içeyiz” dedi.

“MUHTARLAR SİYASİ PARTİLER İLE DEĞİL İSMİMİZLE SEÇİME GİRMELİYİZ”

Muhtarların seçimlere bir taraf ile girmemesi gerektiğini belirten Karlatlı; “Biz muhtarlar siyasi partiler ile değil ismimizle seçime giriyoruz. Muhtarların bir tarafta durmaması lazım diye düşünüyorum. Çünkü her kesimden insan ile karşılaşabiliyoruz. Muhtarlıkta siyaset yok, hizmet var” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.