Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karekod dönemi Edirne’de de başladı

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, 1 Ocak 2024 itibariyle araç plakalarında karekod dönemi başladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 18:15
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Karekod dönemi Edirne’de de başladı

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, 1 Ocak 2024 itibariyle araç plakalarında başlayan karekod sistemi hakkında bilgi verdi. Şahin, yeni sistemle emniyetin bütün bilgileri karekodtan görebildiğini söyledi.

Karekod sistemi hakkında konuşan Şahin, “1 Ocak itibariyle biz de karekod sistemine başladık. Sistem henüz yeni olduğu için ufak tefek sıkıntılar yaşıyoruz. Biraz yoğunluk var ama sistem oturacak. Daha önce noterden gelecek arkadaşımız bizi arıyordu, plakayı söylüyordu, biz de basıyorduk. Daha sonra ise onlar bize plaka fişini teslim ediyordu, biz de onlara plakayı teslim ediyorduk. Artık vatandaşın kendisi gelmeden, kendi bilgilerini oraya girmeden plaka basamıyoruz. Hem vatandaşa, hem de bize biraz külfet oldu. Artık her şey sisteme işleniyor. Emniyet de sistemden her şeyi görebiliyor. Mesela akşam saat 17.00’de kaç plaka basıldığını, kaç kişinin aldığını hepsini görebiliyor. Artık plaka alan kişinin bilgileri sistemde çıkıyor” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.