Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karagöz; “RES’ler bölgede ciddi tahribat oluşturacak”

Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, Çeltik ve Gökçetepe köyleri mevkiinde ÇED süreci başlatılan RES ve EDT projesinin yer seçiminin yanlış olduğunu belirterek; “Ciddi tahribat oluşturacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 16:04
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Karagöz; “RES’ler bölgede ciddi tahribat oluşturacak”

Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Çeltik ve Gökçetepe köyleri mevkiinde planlanan Gemer-1 Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve Elektrik Depolama Tesisi (EDT) projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılmasına tepki gösterdi.

Karagöz, RES ve EDT projesi kapsamında tarım arazilerine ve orman alanlarına 11 adet rüzgâr türbini kurulmak istendiğine dikkat çekerek, projeye itiraz edeceklerini açıkladı. Projelerin yer seçimlerinin yanlış yapıldığını söyleyen Karagöz, ÇED sürecinde görüş istenen kamu kurum müdürlerinin de projelere sürekli olumlu görüş vermesine tepki gösterdi.

“YER SEÇİMLERİ ÇOK KÖTÜ YAPILIYOR”

Karagöz, Batı Ekspres’e yaptığı açıklamada; “RES ve GES projeleri, yenilenebilir enerjidir. Bunlara karşı olmamamız gerekiyor ama yer seçimleri çok kötü yapılıyor. Bu kadar hoyratça davranılması kabul edilebilir bir şey değil. Şu an Çeltik ve Gökçetepe arasına yapılacak olan RES’ler gerçekten ciddi tahribat oluşturacak. Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, yapılan başvurularak sürekli, ‘Geç’ diyor. Edirne’deki kurumların görüşleri alınıyor. Bunlar da aynı görevi yapıyorlar. Oysa bu kurumlardan 1 tanesi bile ÇED süreçlerinde olumsuz görüş bildirdiklerinde bu projeler bir daha açılmamak üzere iptal ediliyor” ifadelerini kullandı.

“MUTLAKA İTİRAZ EDİLMESİ GEREKİYOR”

Şirketlerin projeleri para kazanma amacıyla hazırladığını belirten Karagöz; “Ama bu coğrafyada bizler yaşıyoruz. Buna ‘Dur’ dememiz gerekiyor. Keşan Kent Konseyi olarak projeye itiraz için köylülerle toplantı yapacağız. Bunlara mutlaka itiraz edilmesi, karşı çıkılması gerekiyor” dedi.

“KURUM MÜDÜRLERİNİN OLUMSUZ GÖRÜŞ VERDİKLERİNİ GÖRMEDİK”

Karagöz, projeler için yer seçimlerinin yanlış olmasına rağmen kurumların görüşlerinin önemli olduğuna dikkat çekerek; “Yer seçimleri çok kötü ama bunları durduracak olan görüşleri istenen il müdürlükleridir. Olumsuz görüş verdiklerinde bu iş biter. Ama şu ana kadar Edirne’de hiç olumsuz görüş verdiklerine tanık olmadık. Onlara sorumluluk verilmişse, bu vatanın değerleri, güzellikleri korunsun diye verildi. Şirketlerin isteklerini yerine getirsinler diye oraya atanmış değiller. Vatandaş, ormanını, tarlasını, çevresini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan koruma noktasında” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.