Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kancabaşı Kayıkları Meriç’te Yüzmeye Başladı

Edirnelilere ve gelen turistlere Meriç nehrinde kayıkla gezmelerini sağlayacak Kancabaşı kayıkları, deneme sürüşlerinin ardından hizmete girdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 23:16
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Kancabaşı Kayıkları Meriç’te Yüzmeye Başladı

Edirnelilerin ve Edirne’yi ziyarete gelen turistlerin, Meriç nehrinde kayık gezisi yapmalarını sağlayacak Kancabaşı kayıkları hizmete girdi.

Meriç köprüsü batı kısmında bir süredir deneme sürüşü yapılan kayıkların, vatandaşların hizmetine açılışında konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer; “Gelen ziyaretçilerimizin tarihi köprülerimizi görme, Edirne'nin enfes manzarasını görme imkanına kavuşacaklar. Bulunduğumuz yer Meriç Nehri'nin kenarı, kıyı çizgisi. Her iki yakasını alacak şekilde burada çalışmalar devam ediyor. Bütün Edirnelilerin aslında Edirne'yi ziyaret eden herkesin ortak bir hayali var o da nehrin her iki yakasının da yürüyüş alanlarıyla, bank alanlarıyla donatılması. Aynı zamanda da nehri kullanma noktasında da herkesin ortak düşüncesi, ortak anlayışı, ortak isteği var. Nehirde de bugün hem buradaki projesi tamamlanarak yürüyüş alanları kısa bir zaman içerisinde bitecek. Hem de nehirde biz bu Kancabaşı kayıkları dediğimiz saltanat kayıtlarıyla gelen ziyaretçilerimizin Tarihi köprülerimizi görme, Edirne'nin enfes manzarasının görme imkanına kavuşacaklar. Bugün bir başlangıç yapıyoruz. Dört tane kancabaşı kayığıyla beraber burada bir sistem oluşturuldu, denemeleri yapıldı. Güvenlik testleri yapıldı ve bugünden sonra bu çalışmalar başlayacak. Ziyaretçilerimizi buradan kabul edip gezdireceğiz. Amacımız şehrimizin turizm ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak ve mevcut olan kaynaklarını daha fazla gelen misafirlerin hizmetine sunmak. Bir müddet sonra buradaki kenarındaki yürüyüş alanları ve sahil kenarının düzenlenmesi bittikten sonra da buranın neredeyse tamamı iskele olacak şekilde bir kapı açılarak nehre sıfır yanaşacak şekilde birden çok Kancabaşı kayığı ve değişik su üstü araçların kullanıldığı bir merkez haline getirilecek. Aynı zamanda burada su sporlarıyla ilgili bir merkez yapılıyor. Onun da projelendirme çalışmaları tamamlandı. Onunla ilgili de yapım çalışmalarına başlayacağız. Bu sene de burada malumunuz Avrupa Şampiyonası için hazırlık yapılıyor. Avrupa Şampiyonası burada düzenlenecek. Umarım Edirne'mize güzel Edirne'mize güzel hizmet eder. Gelen ziyaretçilerimizin de Edirne'mizin hem suyundan hem de bütün tarihi ve kültürel güzelliklerinden faydalanmalarına bir katkı sağlarız. Bir farkındalık oluştururuz. Bu manada da bütün arkadaşlarımız, özel idaremiz, kültür müdürlüğümüz belediyemiz ortak bir çalışma ortaya koyuyoruz” dedi.

“SÖĞÜTLÜK YAKINDA AÇILACAK”

Söğütlüğün ihalesinin yapıldığını, yakın zamanda Millet Bahçesi olarak açılacağını belirten Vali Sezer; “Bugün Söğütlük dediğimiz Edirne açısından son derece herkesin hatıralarının anılarının olduğu bir alanda bulunuyoruz. Burada malumunuz Çevre Şehircilik Bakanlığımız, Kültür Bakanlığımız tarafından bir yılı aşkın sürede çalışmalar devam ediyor. Burada millet bahçesi yapılıyor. Bu noktada da bir ara verildi ama son bir aydır tekrar ihale çalışmaları tamamlandı ve millet bahçesi hızlı bir şekilde devam ediyor. Umuyorum kısa süre içerisinde tamamlanacak” diye konuştu.

Edirne Valisi Yunus Sezer’in konuşmasının ardından Vali Sezer, kurum müdürleri ve basın mensupları kayıklara binerek nehirde kısa bir gezi yaptılar. 

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.