Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kaleiçi’nin eski günlerine dönmesini arzu ediyoruz”

Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Turgut Sarıbaşak, Edirne Valiliği’nin duyurduğu Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projeleri’nden mutlu olduğunu belirterek; “Kaleiçi’nin eski günlerine dönmesini yıllardır arzu ediyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 14:37
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Kaleiçi’nin eski günlerine dönmesini arzu ediyoruz”

Edirne’nin Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Turgut Sarıbaşak, Edirne Valiliği tarafından duyurulan Kaleiçi semti ve Saraçlar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projeleri ile ilgili açıklama yaptı.

Sarıbaşak, 450 milyon TL ile 2024 yılı Yatırım Programı’na alındığı duyurulan projelerle ilgili özellikle Kaleiçi semti için mutlu olduğunu belirterek; Edirne Valiliği’ne teşekkür etti.

“KALEİÇİ’NİN ESKİ CAZİBESİNİ KAZANMASINI UMUT EDİYORUZ”

Sarıbaşak, Kaleiçi semtinin, Edirne’nin en eski yerleşim yeri olduğunu söyleyerek; “Kaleiçi’nin eski günlerine dönmesini yıllardır arzu ediyoruz. Semtimizde birçok sivil mimari örneği olan tarihi konak ve yapı var. Bunların bir kısmı restore edilirken; ciddi bir kısmı hâlâ restorasyon bekliyor. Bu proje ile Kaleiçi’nin eski günlerdeki cazibesini kazanmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BUTİK OTEL, KAFE, RESTORANLAR KURULABİLİR”

Kaleiçi’nde restore edilecek tarihi yapıların pek çok alanda kullanılabileceğini belirten Sarıbaşak; “Edirne’mizde turizm her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Başta Bulgaristan ve Yunanistan olmak üzere Balkan coğrafyasından yabancı turistlerin yoğun olarak geldiği şehrimizde Kaleiçi semtimiz ‘Old Town’ özelliğiyle turizmde önemli bir yere sahip olabilir. Bu proje ile gerçekleştirilecek restorasyon ve sokak sağlıklaştırma ile birçok tarihi yapı, butik otel, kafe ve restoran, hediyelik eşya dükkanı gibi çeşitli alanlarda kullanılabilir” dedi.

“TURİST YOĞUNLUĞU SARAÇLAR’DAN KALEİÇİ’NE DOĞRU UZANIR”

Sarıbaşak, Kaleiçi’nin turist yoğunluğunun yaşandığı Saraçlar Caddesi’ne de en yakın yerleşimlerden biri olduğuna dikkat çekerek; “Edirne’mizin eski yerleşim bölgelerinde birçok tarihi eser mevcut. Bu tarihi eserler kentimize yerli ve yabancı turist çekerken, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde de yoğunluk oluşuyor. Bu projeyle birlikte güzel bir görünüm kazanacak Saraçlar Caddesi’ndeki yoğunluk Kaleiçi’ne doğru uzanacaktır. Bu sayede kentimize yeni bir turizm bölgesi daha kazandırılırken; yaşanan yoğunluk da oran olarak daha geniş bir alana yayılabilir” sözlerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Edirne Valiliği, bugün yaptığı duyuruda, Kaleiçi ve Saraçlar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma projelerinin başlacağını açıklamıştı. Valilik’ten yapılan açıklamada; “Kaleiçi semtimizde yer alan birbirinden değerli tarihi konaklarımızın sokak dokusuyla birlikte yeniden ihyası ile şehrimizin kentsel hafızasında çok önemli bir yere sahip, ticaret ve kültür merkezi olmakla birlikte önemli bir turistik mekân durumunda olan Saraçlar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma projesinin uygulanması işi 450 milyon TL bedelle 2024 yılı Yatırım Programına alındı. Destekleri için, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığımıza, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve Bakanlığımıza, şehrimiz adına sonsuz teşekkürler” ifadelerine yer verilmişti.

 UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.