Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyiiz; “Fotoğraflar Instagram Üzerinden Paylaşılacak”

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, TED Edirne Koleji ve EFOD iş birliğiyle gerçekleştirilen Gençler Türkiye Kupası Instagram Fotoğraf Yarışması hakkında bilgi verdi. İyiiz, “Fotoğraflar Instagram üzerinden etiket yapılarak paylaşılacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2024 11:32
Kaynak: MERT ERİŞKİN
İyiiz; “Fotoğraflar Instagram Üzerinden Paylaşılacak”

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Başkanı Serdar İyiiz, TED Edirne Koleji ve EFOD iş birliğiyle gerçekleştirilen Gençler Türkiye Kupası Instagram Fotoğraf Yarışması’nı anlattı.

Fotoğraf çekiminde jürinin dikkat ettiği konulara değinen İyiiz, “Burada önemli olan konuyu anlatmak” ifadelerine yer verdi.

“ÇEŞİTLİLİK ARANIYOR”

İyyiz, “Daha önce de burada bir festivali olmuştu. O zaman da bir Instagram üzerinden bir yarışma yapılmıştı. Burada da Türkiye Gençler Kürek Yarışması Şampiyonası olmasının üzerine bir yarışma düzenledik. Arkadaşlar burada fotoğraf çekiyorlar, herkese açık. Fotoğraf çeken arkadaşlarımız çektikleri fotoğrafları Instagram üzerinden etiket yaparak paylaşacaklar. Biz de fotoğrafları değerlendirmeye alacağız. Burada önemli olan konuyu anlatmak. Ayrıca estetik kaygıyı göz önünde bulunduruyoruz. Fotoğrafı güçlendirecek ne kadar fazla eleman katmışlarsa bence o fotoğraflar öne çıkabilir. Diyelim ki bir kadraj var; o kadrajdan yakın 10 tane fotoğraf var. Bu sefer o 10 fotoğraf tekrardan değerlendiriliyor. Aynı kadrajın en iyisi hangisi diye bakılıyor. Yani biraz çeşitlilik aranıyor” diye konuştu.

İŞTE YARIŞMA ÖDÜLLERİ

Birinciye 10 bin TL

İkinciye 7 bin 500 TL

Üçüncüye 5 bin TL

Mansiyon Ödülü 2 bin 500 TL

TED Edirne Kolej Özel Ödülü 2 bin 500 TL

EFOD Özel Ödülü 2 bin 500 TL

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ

Seçici kurul üyelerinde TED Edirne Koleji Kurucusu, TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, EFOD Başkanı Serdar İyiiz, Fotoğraf Sanatçısı Enver Şengül, Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan, TED Edirne Koleji Kurumsal İletişim Sorumlusu Haluk Çakır yer alacak.

Yarışmaya son fotoğraf yükleme tarihi 19 Temmuz 2024 Cuma- saat 24. 00. Sonuçlar ise 22 Temmuz 2024 Pazartesi olacak.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.