Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti’de Edirne adayı, ay sonu açıklanacak

Belediye Başkanlığı seçimlerine Edirne merkezde iki aday adayıyla hızlı bir şekilde hazırlanan İYİ Parti’nin Edirne adayı bu ay sonunda netleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 19:56
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
İYİ Parti’de Edirne adayı, ay sonu açıklanacak

Edirne ilçelerinden İpsala ve Uzunköprü Belediye Başkan Adayları netleşen İYİ Parti’nin, Edirne merkezde iki aday adayı bulunuyor. Aday adaylarından Hamdi Sedefçi’nin projeleri ve yoğun çalışma temposuyla dikkat çektiği İYİ Parti’nin Edirne Belediye Başkan adayı bu ay sonunda netleşecek.

Aday belirleme süreci hakkında bilgiler veren İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, ilk etapta aday adaylarını il yönetim kurulundan 3 kişi, il başkanı ve milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın’dan oluşan komisyonun aday adaylarını değerlendirip genel merkeze sunacağını rapor doğrultusunda genel merkezin kararını açıklayacağını söyledi. Engin; “Henüz adayımız belli değil, başvuran 2 tane aday adayımız var. Partimize karşı bir teveccüh olduğunu söyleyebilirim. Artık son düzlüğe girdik. Yakın zamanda inşallah adayımızı arkadaşlarımızla belirleyip, açıklayacağız. Şu anda Hamdi Başkan çok güzel bir çalışma yürütüyor. Çalışmalarını çok takdirle karşılıyoruz. Sistemimiz şu şekilde işliyor; Bizim burada aday belirme komitemiz var. O komite aday adaylarını değerlendirip, bir rapor hazırlayacak ve bizim için en doğru olanını seçecek. Son kararı da genel merkez verecek. Genel merkezden karar gelene kadar adaylarımızı belirlemiş olamıyoruz. Genel merkez onayından sonra da o adayımızla yürüyeceğiz. Bu ay sonuna doğru adayımızın belli olacağını tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İLÇE BAŞKANINI DAVET EDİYORUZ”

İlçelerdeki aday belirleme hakkında da bilgiler veren Engin; “Biz kesinleşen yerlerde adaylarımızı açıkladık. Belirlenmemiş ilçelerimiz var. Yönetim kurulundan 3 arkadaşımız, İl Başkanı olarak ben ve milletvekilimiz bu komitede bulunuyor. Her ilçenin, ilçe başkanını davet ediyoruz. Aday adaylarını tartışıyoruz. İlçe Başkanı’nın da son kararını alıyoruz ve ona göre o ismi Ankara’ya bildiriyoruz ve Ankara da onayladığı takdirde o arkadaşımızın elini kaldırıyoruz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.